Ga naar de inhoud

Ook Druivenkoers - live te bekijken bij Sporza - roept op om thuis te blijven

 di 18 augustus 2020 17:01
De Nederlander Arvid de Kleyn won vorig jaar de Druivenkoers.

Koersen organiseren in coronatijden: het is en blijft een klus met veel extra maatregelen en richtlijnen. De organisatie van de Druivenkoers - die op zaterdag 29 augustus gereden wordt - roept op om de wielerwedstrijd thuis te volgen.

Bij de 60e editie van de Druivenkoers in Overijse zal zaterdag 29 augustus zo weinig mogelijk publiek worden toegelaten. Naar analogie met andere wedstrijden zijn er geen wielerfans welkom aan de start- en finishzone.

 

Ook op de hellingen willen de organisatoren en de burgemeester van Overijse, Inge Lenseclaes, geen toeschouwers toelaten. Wie op andere plaatsen langs het parcours postvat, moet een mondmasker dragen.

 

"Ook in Overijse krijgen de renners de kans een stukje van hun wielerseizoen goed te maken", zegt burgemeester Lenseclaes. "Dat kan alleen als de supporters de strikte maatregelen opvolgen. Blijf thuis en volg zo de koers."

 

"Als je langs het parcours woont, kan je zeker supporteren, maar dit jaar met mondmasker en voldoende afstand. De Druivenkoers wordt in 2020 geen volksfeest zoals andere jaren, maar een spektakel via livestream."

 

De renners doen tijdens de Druivenkoers onder andere de beklimming aan van de Brusselsesteenweg, Holstheide, Smeysberg, Bollestraat en de Schavei.

 

Vorig jaar ging de zege in de Druivenkoers naar de Nederlander Arvid de Kleyn. De finale kan op sporza.be en in onze app bekeken worden vanaf 16u.