Ga naar de inhoud

Organisatie Milaan-Sanremo deelt nog 2 wildcards uit, goed voor 27 teams van 6 renners

 wo 29 juli 2020 19:46
Julian Alaphilippe won vorig seizoen Milaan-Sanremo.

De organisatie van Milaan-Sanremo heeft nog twee extra wildcards uitgedeeld: ook de Italiaanse ploegen Androni en Bardiani kregen een uitnodiging voor het eerste monument van het wielerseizoen. In totaal verschijnen nu 27 ploegen van elk zes renners aan de start.

De organisatie van Milaan-Sanremo diende gisteren een aanvraag in bij de UCI om slechts zes ipv zeven renners te laten starten in het eerste monument van het hertekende wielerseizoen.

 

De Internationale Wielerunie keurde die aanvraag vandaag goed, waardoor nog twee extra ploegen kunnen uitgenodigd worden. De gelukkigen zijn Androni Giocattoli-Sidermec en Bardiani CSF Faizane, twee kleinere Italiaanse teams. In totaal komen nu 27 teams aan de start.

 

Naast de negentien WorldTour-ploegen, met Belgische toppers Deceuninck-Quick-Step en Lotto Soudal, kregen twee procontinentale formaties een uitnodiging op basis van de ranking: Circus-Wanty Gobert en het Franse Total Direct Energie.   

 

De 6 andere wildcards zijn voor: het Alpecin-Fenix van Mathieu van der Poel, de Italiaanse ploegen Androni Giocattoli-Sidermec, Bardiani CSF Faizane en Vini Zabù-KTM, Gazprom-RusVelo uit Rusland, en Arkéa-Samsic uit  Frankrijk.

 

Milaan-Sanremo staat op 8 augustus op de hertekende wielerkalender. Vorig seizoen won de Fransman Julian Alaphilippe in de sprint.