Ga naar de inhoud

Kroos treedt Schürrle bij: "Je krijgt problemen als je openlijk kritisch bent"

 wo 22 juli 2020 12:42
" "
Toni Kroos heeft een podcast met zijn broer Felix. De 2 reageerden op uitspraken van de gestopte Schürrle.

De Duitser Toni Kroos van Real Madrid kan de argumenten van zijn landgenoot André Schürrle om er op zijn 29e mee te stoppen helemaal volgen. Schürrle maakte zijn afscheid bekend in Der Spiegel. Hij gaf aan dat "spelers in de voetbalwereld geen zwakheid mogen tonen" en dat "eerlijkheid niet altijd gewaardeerd wordt". Kroos gaf Schürrle "100 procent" gelijk.

Vorige vrijdag zette Schürrle, die geen nieuw contract kreeg bij Dortmund, een punt achter zijn carrière, amper 29 jaar jong. De broers Toni en Felix Kroos hebben samen een podcast en daarin kwam Schürrle aan bod. Toni zei dat de uitspraken van Schürrle "100 procent correct waren". De 2 werden in 2014 wereldkampioen.

 

"Ik hield er altijd van samen met André te spelen. We kwamen ook naast het veld goed overeen", ging Kroos verder. "Maar je had altijd wel het gevoel dat hij misschien niet het grootste zelfvertrouwen had."

 

"Ik sta wel achter zijn uitspraken. Ik heb het gevoel dat je tegenwoordig niet langer oneindig kritisch kan zijn. Wanneer iemand buiten de lijntjes kleurt en openlijk en eerlijk kritisch is, is het meestal die persoon zelf die daar achteraf problemen mee krijgt."

 

Felix Kroos, die vorige maand zijn contract bij Union Berlijn zag aflopen, beaamde: "Heel weinig spelers blijven zichzelf in deze wereld. Dat komt door het grote geld dat er in het voetbal omgaat. Als je eerlijk bent, heb je geen lange houdbaarheidsdatum in deze business. Je wordt dan bekeken als een moeilijk karakter. Het creëert problemen en dat wil je natuurlijk niet."

André Schürrle bij de Mannschaft.