André Schürrle (29) hangt zijn voetbalschoenen aan de haak

  Schürrle kwam 57 keer uit voor Duitsland en scoorde daarin 22 keer.

  André Schürrle houdt het op zijn 29e voor bekeken als profvoetballer. De Duitser, die in 2014 wereldkampioen werd met Die Mannschaft, was een vrije speler nadat Dortmund zijn aflopende contract niet verlengde.

  "Ik dacht al lang na over deze beslissing", vertelde Schürrle aan het Duitse weekblad Der Spiegel. "Ik heb het applaus niet meer nodig."

   

  De aanvaller verklaarde ook dat hij zich vaak eenzaam voelde in de voetbalwereld. "Zeker wanneer de hoogtepunten steeds meer uitbleven", zei hij. "Je moet altijd een bepaalde rol spelen om in deze wereld te overleven."   

   

  Schürrle brak in 2009 door bij Mainz, waar hij na twee seizoenen een transfer versierde naar Leverkusen. Schürrle, die ondertussen ook international was geworden, werd één van de meest attractieve spelers in Duitsland. De vleugelspeler versierde in 2013 een transfer naar Chelsea, maar kon daar nooit echt bevestigen. 

   

  In 2015 keerde hij terug naar de Bundesliga om bij het Wolfsburg van Kevin De Bruyne te gaan spelen. In 2016 nam Dortmund hem over, maar ook dat werd geen onverdeeld succes. Na omzwervingen bij Fulham en Spartak Moskou werd zijn aflopende contract niet verlengd.

  Wereldkampioen in 2014 met Die Mannschaft

  Als international verging het Schürrle goed. Hij was erbij toen Die Mannschaft in 2014 wereldkampioen werd in Brazilië en scoorde dat toernooi drie keer. Schürrle zou 57 keer uitkomen voor zijn land en 22 keer scoren. Zijn laatste interland dateert wel al van 2017.