Ga naar de inhoud

Doelman Maarten Stekelenburg (37) trekt het shirt van Ajax weer aan

Maarten Stekelenburg pikt de draad van 2011 weer op.

Doelman Maarten Stekelenburg keert terug naar Ajax. Hij komt transfervrij over van Everton, waar hij het seizoen wel nog afmaakt, en ondertekent een contract voor één seizoen in Amsterdam. De 37-jarige Stekelenburg doorliep de jeugdopleiding van Ajax. Hij speelde 282 duels voor het eerste elftal tussen 2002 en 2011. 

De 58-voudige Nederlands international werd met Ajax drie keer landskampioen (2002, 2004, 2011), won drie keer de KNVB-beker (2006, 2007 en 2010) en vier keer de Johan Cruijff Schaal (2002, 2005, 2006 en 2007).

 

Stekelenburg kwam gedurende zijn loopbaan verder uit voor AS Roma, Fulham, AS Monaco en Southampton. De laatste vier seizoenen (2016-2020) stond de keeper onder contract bij de Engelse club Everton, waar hij geen basisplaats had.

 

"Uiteraard ben ik heel erg blij dat ik kan terugkeren bij Ajax, de club waar het voor mij allemaal begonnen is", zegt Stekelenburg op de website van Ajax. "Als gezin wilden wij sowieso dit jaar terug naar Nederland en ik hoopte daarbij eigenlijk maar op één club."

 

"Na goede gesprekken met Marc Overmars en Erik ten Hag was het voor mij daarom snel duidelijk. Ik heb er veel zin in en kijk er dan ook erg naar uit."

 

"Bij Everton maak ik het seizoen in Engeland af, daarvoor heb ik recent mijn aflopende contract met een paar weken verlengd. Daarna keer ik zo spoedig mogelijk terug naar Amsterdam zodat ik bij Ajax in augustus kan starten."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.