Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
11
Jannik Sinner
9525
21
Carlos Alcaraz
8580
32
Novak Djokovic
8360
4
Alexander Zverev
6885
5
Daniil Medvedev
6485
6
Andrey Rublev
4710
7
Casper Ruud
4025
8
Hubert Hurkacz
3995
92
Alex De Minaur
3845
10
Grigor Dimitrov
3775

Borna Coric, die zaterdag tegen Dimitrov speelde, is volgende die positief test op corona

 ma 22 juni 2020 10:00
Borna Coric en Grigor Dimitrov speelden zaterdag tegen elkaar.

Na Grigor Dimitrov gisteren heeft nu ook Borna Coric laten weten dat hij positief heeft getest op het coronavirus. De Kroatische tennisser speelde afgelopen zaterdag nog tegen Dimitrov. Afwachten hoeveel spelers en speelsters die actief waren op de Adria Tour nog zullen volgen.

Corona in de tenniswereld: na Dimitrov test ook Coric positief

"Het spijt me voor de last"

De afgelopen weken speelden heel wat topspelers en topspeelsters op de door Novak Djokovic georganiseerde Adria Tour hun eerste competitieve wedstrijden sinds alle toernooien werden afgelast door de uitbraak van het coronavirus.

 

Die wedstrijden vonden plaats met toeschouwers en zonder regels van social distancing. Grigor Dimitrov was gisteren de eerste tennisser die bekendmaakte dat hij besmet is geraakt, vandaag volgt Borna Coric. De Kroaat speelde afgelopen zaterdag in Kroatië nog tegen Dimitrov.

 

"Dag iedereen, ik wil jullie meedelen dat ik positief heb getest op covid-19", schrijft Coric, nummer 33 op de ATP-ranking. "Ik wil verzekeren dat iedereen met wie ik de voorbije dagen contact heb gehad, zich laat testen! Het spijt me voor de last die ik mogelijk heb bezorgd! Ik voel me goed en heb geen symptomen. Hou het alsjeblief veilig en gezond! Veel liefde voor jullie allemaal", besluit hij.

Djokovic keert terug naar Belgrado voor test op corona

De deelnemers aan het toernooi in Servië en Kroatië sprongen duidelijk losjes om met de coronamaatregelen en betalen daar nu wellicht de prijs voor. Dimitrov nam bijvoorbeeld onlangs nog deel aan een evenement met kinderen, zonder mondmasker.

 

Het toernooi in Kroatië werd na de positieve test van Dimitrov afgelast. Novak Djokovic had daar moeten spelen tegen Roeblev, maar hij zou intussen al terug naar Belgrado zijn gereisd om zich daar te laten testen op het coronavirus.

Rus Roeblev test negatief, maar gaat in quarantaine

Andrej Roeblev gaat zichzelf uit voorzorg twee weken afzonderen. Hoewel de Russische tennisser zegt niet besmet te zijn met het nieuwe coronavirus, wil hij zijn verantwoordelijkheid opnemen.

 

Roeblev, de nummer 14 van de wereld, was afgelopen week een van de deelnemers aan de Adria Tour in het Kroatische Zadar. Hij zou er zondag de finale spelen tegen Novak Djokovic, maar dat duel werd afgelast toen bleek dat Grigor Dimitrov positief had getest.

 

Op zijn Twitterpagina schrijft de 22-jarige Roeblev maandag dat zijn test negatief was. "Ik wil meedelen dat ik gezond ben. Ik testte negatief voor covid-19. Hopelijk kunnen we snel de draad van ons normale leven weer opnemen. Samen kunnen we het aan", stelde de Rus.

 

"Wat vandaag in de wereld gebeurt, is onze verantwoordelijkheid. Dit is een globaal probleem en beïnvloedt ons allemaal. We moeten allemaal helpen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Daarom ga ik mezelf veertien dagen isoleren. Bedankt voor jullie steun", besluit hij.

En dat geldt ook voor Zverev en Cilic

Ook Alexander Zverev en Marin Cilic zijn niet besmet met het nieuwe coronavirus. De Duitser en de Kroaat bevestigen maandag via de sociale media dat ze negatief hebben getest. Zverev en Cilic waren er afgelopen week bij op de Adria Tour in het Kroatische Zadar.

 

"Ik heb net het nieuws ontvangen dat mijn team en ik negatief hebben getest voor covid-19", schrijft Zverev, de nummer 7 van de wereld. "Ik bied mijn oprechte excuses aan bij iedereen die ik mogelijk heb geschaad door aan dit event deel te nemen."

 

"Zoals mijn dokters adviseren zal ik nu de richtlijnen van zelfisolatie opvolgen. Als bijkomende buffer zullen mijn team en ik regelmatig worden getest. Ik wens iedereen die positief heeft getest een snel herstel. Hou het veilig", besluit de 22-jarige Duitser.

 

Een soortgelijke boodschap komt van de 31-jarige Cilic, een ex-winnaar van de US Open. Ook hij stelt negatief te hebben getest en gezond te zijn.

 

"Niettemin zal ik mezelf voor veertien dagen isoleren en blijf ik het advies van de medische professionals opvolgen", benadrukt de nummer 37 van de wereld. "Ik hou jullie op de hoogte mocht er iets veranderen."

Lees ook:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dimitrov op de Kids Day en tussen Zverev en Djokovic

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.