Barça wil crisis ontmijnen: "We moeten stoppen met modder te gooien"

 vr 7 februari 2020 11:16
Lionel Messi kon Barcelona niet aan een ticket voor de halve finales helpen.

Voor het eerst in 7 jaar zal Barcelona niet in de finale van de Copa del Rey staan. De bekeruitschakeling tegen Athletic vergroot de crisissfeer in de Catalaanse hoofdstad, maar voorzitter en coach doen er alles aan om de situatie te ontmijnen. 

Begin deze week stonden Lionel Messi en Eric Abidal lijnrecht tegenover elkaar, nadat de technisch directeur de spelers van Barcelona had verweten dat ze coach Ernesto Valverde naar de uitgang hadden gewerkt. "Wanneer je als directielid spreekt over de spelers, moet je namen geven. Want als je dat niet doet, maak je alle spelers zwart en voed je de geruchten", was de duidelijke boodschap van Messi.

 

En de storm zal niet meteen gaan liggen, want Barcelona werd gisteren in de extra tijd uit de Copa del Rey gekegeld door Athletic Club. De ontgoocheling duwde de spelers nog wat meer in het kamp van Messi. "Deze club krijgt al genoeg stront over zich heen. We moeten stoppen om ook intern met modder te gooien", zei verdediger Jordi Alba.

 

"Abidal was zelf een speler van Barcelona, die geliefd is bij de fans. Hij zou dus moeten weten hoe het er aan toe gaat in de kleedkamer en hoe de spelers zich voelen. Hij zou ons moeten helpen, niet ons bekritiseren."

 

Ook Gerard Piqué kon zich duidelijk niet vinden in de uitspraken van Abidal. "Iedereen weet wat hij goed en slecht heeft gedaan. We moeten stoppen met alles op te blazen en onszelf in de voet te schieten. Deze club is gebouwd op overwinningen en dat moeten we blijven doen."

Voorzitter en coach zalven

De koppositie in La Liga kwijt, voor het eerst in 7 jaar geen finale in de beker en een groep misnoegde spelers. Sluimert er een crisis bij Barcelona? Voorzitter Josip Bartomeu probeerde de situatie te ontzenuwen. "Onze spelers hebben hard geknokt", zei hij na de kwartfinale op Barça TV. "Als we zo blijven spelen, heb ik een goed gevoel voor de Champions League. We verdienden het om vandaag te winnen."

 

Ook coach Quique Setién haastte zich om het positieve te benadrukken. "Het team haalde een hoog niveau en we hebben gedomineerd tegen Athletic", zei hij. "Het is dan ook pijnlijk om zo te verliezen en het bekertoernooi te verlaten."

 

"We hebben enkele werkpunten duidelijk al verbeterd. Het team heeft een goed niveau gehaald, maar het resultaat is niet gevolgd. Ik weet niet of het aan het zelfvertrouwen lag, maar sommige zaken kan je als coach niet beïnvloeden."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.