Didillon wil zijn kans grijpen bij RC Genk: "Ik kon geen neen zeggen tegen deze club"

  Hannes Wolf bestudeert zijn nieuwe doelman Thomas Didillon.

  Thomas Didillon (24) speelt tot het einde van het seizoen op huurbasis bij Racing Genk. De Fransman laat Anderlecht even voor wat het is en moet bij Genk het keepersprobleem oplossen. "Het gaat niet over wraak, maar eerder over bewijzen dat ik de kwaliteiten heb om voor zulke ploegen te spelen."

  Thomas Didillon verkaste in 2018 van Metz naar Anderlecht. De Fransman was vaste doelman bij RSCA, maar werd er in zijn tweede seizoen na één match gepasseerd. Anderlecht haalde Hendrik Van Crombrugge, Didillon moest zich schikken naar een rol als reservedoelman. 

   

  Daar kon de Fransman niet mee leven en Racing Genk hielp hem uit de nood. De landskampioen zocht een doelman na de blessures van Danny Vukovic en Maarten Vandevoordt. "Ik kon geen neen zeggen tegen deze club", vertelde Didillon vanmiddag op zijn persvoorstelling.

   

  De voorbije maanden zat er steeds meer ruis op de relatie tussen Didillon en paars-wit. "Het gaat nu niet over wraak, maar over hongerig zijn en over bewijzen dat ik de kwaliteiten heb om voor dit soort ploegen te spelen."

   

  "Ik zit in een positie waarin ik moet spelen als jonge doelman. Ik moest dus nadenken over mijn carrière."

   

  "Genk heeft een speciale identiteit in België en er is geen enkele speler die niet graag voor zo'n club wil spelen. Het is een heel gestructureerde club en er is een positieve vibe in de kleedkamer, met spelers die elkaar willen helpen. Ik heb al gevoeld dat deze groep elkaar vooruit duwt."

  Ik zit in een positie waarin ik moet spelen als jonge doelman. Ik moest dus nadenken over mijn carrière.

  Thomas Didillon

  "We zijn ervan overtuigd dat hij de juiste keuze is"

  "We hebben gekeken wie ons op korte termijn een meerwaarde kan geven en die we ook kunnen evalueren naar de langere termijn", licht sportief directeur Dimitri de Condé toe.

   

  "We zijn ervan overtuigd dat Thomas de juiste keuze is. Hij liet duidelijk voelen dat hij heel veel honger heeft. Dat geeft ons ook tijd om de situatie van Vandevoordt en Vukovic iets beter in kaart te brengen op het einde van het seizoen."   

   

  Hannes Wolf liet nog niet in zijn kaarten kijken voor de komende wedstrijd tegen Charleroi, maar de Duitse coach is blij met de komst van Didillon. "Het was 100 procent zeker dat we iets moesten doen met onze keepers, want je hebt concurrentie nodig. Didillon speelde veel wedstrijden en was de nummer 1 bij Metz, de Franse U21 en Anderlecht. Alleen de laatste maanden waren wat moeilijker", legt Wolf uit.

   

  "Met hem krijgen we persoonlijkheid en ervaring, ook al is hij nog heel jong. Hij is direct inzetbaar en kan ons de komende weken en maanden helpen, maar er is ook een optie om langer samen verder te gaan."