Oostenrijkse international Stefan Ilsanker beschuldigd van verkrachting

    Stefan Ilsanker wordt door een 26-jarige vrouw beschuldigd van verkrachting. De middenvelder van de Duitse competitieleider RB Leipzig zou de vrouw op 4 januari in Salzburg hebben verkracht.

    Het Oostenrijjkse gerecht bevestigde donderdag dat het een vooronderzoek heeft geopend in de verkrachtingszaak. De vrouw diende een klacht in nadat ze op een feestje door Ilsanker verkracht zou zijn. Volgens de advocaat van de middenvelder zit haar verhaal "vol tegenstrijdigheden".  

     

    Stefan Ilsanker speelt sinds de zomer van 2015 voor RB Leipzig. Daarvoor was hij actief bij RB Salzburg, waar hij 3 keer kampioen werd en 2 keer de beker wist te winnen. De 30-jarige Ilsanker verzamelde ook al 42 caps voor de Oostenrijkse nationale ploeg.