STVV kiest voor Australiër Kevin Muscat als technisch directeur

  Kevin Muscat speelde 52 keer voor zijn land.

  STVV heeft met onmiddellijke ingang Kevin Muscat aangesteld als technisch directeur. Dat bevestigde voorzitter David Meekers aan onze redactie. De Australische oud-international en coach had als speler een dubieuze reputatie. Over de T1 bestaat nog onduidelijkheid.

  Na het ontslag van Marc Brys, die openlijk flirtte met Genk en botste met de clubleiding,  kreeg beloftecoach Nicky Hayen tot de winterstop zijn kans als hoofdcoach. Hayen kon niet beter beginnen dan met een triomf op het veld van rivaal Genk.

   

  Daarna raapte hij nog een puntje tegen Antwerp, maar Club Brugge, Zulte Waregem én Waasland-Beveren waren te sterk. Op 4 januari trekt STVV op stage. De club hoopt tegen dan ook uitsluitsel te geven over zijn T1.

   

  De 46-jarige Muscat heeft ook een pak coachervaring. Hij was de voorbije 6 jaar trainer van Melbourne Victory, waarmee hij in 2015 de titel pakte. Sinds eind vorig seizoen zat hij zonder werk.

  Reputatie van vuile speler

  Als speler - hij was een verdediger - kwam Muscat in Europa uit voor Crystal Palace, Wolverhampton, Glasgow Rangers, Millwall. Hij draagt een stevige reputatie met zich mee, omdat hij er vaak agressief invloog en met stevige tackles spelers viseerde en blesseerde.

   

  Dat leidde even vaak tot opstootjes op het veld en discussies in de tv-studio's achteraf. In een carrière van 19 jaar kreeg hij 123 gele en 12 rode kaarten. Vaak moest hij meerdere speeldagen geschorst aan de kant blijven.