Ga naar de inhoud

Standard neemt scheidsrechter in het ootje: Laifis ontsnapt aan rood

 vr 8 november 2019 08:58
Scheidsrechter Matej Jug zag niet dat Laifis de fout maakte.

Frankfurt voelt zich bekocht na het resultaat tegen Standard. Enkele minuten na de gelijkmaker van de Duitsers had Standard-verdediger Laifis een tweede gele kaart moeten krijgen, maar de scheids wist niet wie de fout had gemaakt. Geen VAR in de Europa League, dus wezen ze bij Standard geniepig een andere schuldige aan.

UEFA Europa League
Standard
einde
2-1
Eintracht Frankfurt

Het resultaat van gisteren, waar Standard in de laatste minuten de volle buit pakte dankzij Lestienne, deed bij Frankfurt stevig de wenkbrauwen fronsen. De partij had zeker anders kunnen uitdraaien. De gelijkmaker van Kostic werd in minuut 65 via een vrije trap gescoord, die ontstond na een fout van Laifis wat hem ook geel opleverde. Amper 3 minuten later ging Laifis opnieuw in de fout, maar deze keer bleef het zonder gevolgen. 

 

Zo werd net buiten het strafschopgebied Rode tegen de grond gewerkt door de Cyprioot. Discussie alom of de bal op de stip moest of niet, maar nadien ook over de dader van dienst. Laifis stond namelijk al geboekt. Maar scheidsrechter Matej Jug had niet gezien wie de fout maakte en er was geen VAR om hem bij te staan.  Bij Standard hielpen ze niet mee en staken ze het op Cimirot. Die kreeg geel in plaats van Laifis.

Slim gespeeld

Consternatie bij Frankfurt tijdens en na de match. Adi Hütter, de trainer van Frankfurt, kon zijn teleurstelling over het resultaat en de veelbesproken fase niet onder stoelen of banken steken. "Laifis moest het geel krijgen, we begrepen er niets van. Met een speler meer hadden we zeker gewonnen."


Bij Standard lachten ze hun tanden bloot. "Of die kaart eigenlijk voor Laifis was? Dat ga ik hier niet zeggen, maar we hebben het slim gespeeld", grinnikte Zinho Vanheusden, die met het openingsdoelpunt evenzeer een belangrijk aandeel had in de zege van Standard.

 

De poets die de Standard-spelers bakten bij de scheidsrechter kon ook bijval rekenen van Wesley Sonck en Mo Messoudi, die gisteren de analisten waren in onze studio. "Als voetballer denk je er niet aan zelf aan te geven dat jij de fout hebt gemaakt, want dan weet je dat je naar binnen moet. Dan weet je dat de kans op een zege zeer klein zou zijn, je een premie verliest en een mogelijke kwalificatie."

De veelbesproken fase

De reactie van Vanheusden

Reactie Sonck en Messoudi

Samenvatting Standard - Frankfurt