Ga naar de inhoud

Taekwondoka Achab verovert derde Europese titel uit zijn carrière

 vr 1 november 2019 22:24

Jaouad Achab keert met een gouden medaille terug van het Europees kampioenschap taekwondo. In de categorie tot 63 kilogram won de Belg in de finale tegen de Kroaat Lovre Brecic, de nummer 3 van de wereld.

Achab ging in Bari op zoek naar de derde Europese titel in zijn carrière na die van 2014 en 2016. De zoektocht van de Belg, nummer 4 op de wereldranglijst, was succesvol.

 

Achab klopte achtereenvolgens de Iraniër Seyedehsan Naghibzadeh, die onder de Europese vlag vecht, met 25-10, de Turk Hakan Kavurat, met 18-11, en de Spanjaard Marcos Caballero, met 8-7.  In de finale haalde hij het met 19-12 van de Kroaat Brecic.

 

Een belangrijke kanttekening is wel dat de categorie tot 63 kilogram niet olympisch is. Maar de titel levert Achab wel punten op. Hij staat op dit moment 5e op de olympische ranking in de categorie tot 68 kilogram. Begin december pakt de top 5 een ticket voor Tokio.

 

Eerder dit jaar pakte Achab trouwens ook al brons op het WK in Manchester.