Ga naar de inhoud

Curator: "Roeselare is failliet en mag zondag niet spelen"

 di 10 september 2019 17:58
De spelers van Roeselare bleken niet op de hoogte.
De spelers van Roeselare bleken niet op de hoogte.

De ondernemingsrechtbank in Kortrijk heeft 1B-club Roeselare failliet verklaard. De club kan wel nog in beroep gaan, maar tot er een uitspraak is, kunnen er geen clubactiviteiten plaatsvinden, waarschuwt curator Yves François.

Een plaatselijk cateringbedrijf uit Roeselare had de tweedeklasser voor de rechtbank gedaagd wegens onbetaalde rekeningen. Het zou gaan om een bedrag van zo'n 25.000 euro. Op basis van die openstaande schuld heeft de ondernemingsrechtbank in Kortrijk Roeselare failliet verklaard.

 

"De restauranthouder is de eerste schuldeiser die een procedure opgestart heeft, maar er zijn nog andere schuldeisers", vertelt curator Yves François, die benadrukt dat er door het faillissement geen clubactiviteiten mogen plaatsvinden. "Roeselare kan wel verzet aantekenen, maar zolang ze failliet zijn, kan er niet getraind worden en kunnen er geen wedstrijden gespeeld worden."

 

Het verzet werkt niet opschortend. Dat betekent dat er een uitspraak van de rechtbank nodig is vooraleer Roeselare opnieuw aan voetballen kan denken. "De kans dat ze zondag kunnen spelen is miniem, tenzij de rechter tegen dan al geoordeeld zou hebben", zegt curator François. "Spelers mogen er zelf voor kiezen om naar de club te komen en te trainen, maar ze zullen er niet voor betaald worden."

 

Komend weekend dreigt dus alvast een forfaitnederlaag, want momenteel mag de club niet in competitie uitkomen als Roeselare. Zondagmiddag staat normaal gezien Roeselare-Virton op het programma.

"Dit is een mokerslag"

Roeselare rijdt al langer een hobbelig financieel parcours. In 2016 werd met de Chinese zakenvrouw Liu Hawken wel een overnemer gevonden die de club nieuw leven inblies.     

 

"We hadden eindelijk het gevoel dat alles op zijn pootjes terecht kwam na een moeilijke periode", zegt woordvoerder Evert Stroobant daarover. "Er was zelfs sprake van extra investeringen. Het nieuws van het faillissement komt dan ook erg onverwacht, zowel voor de club als voor ons als werknemers. Dit is een mokerslag."