Ga naar de inhoud

Belofterenner haalt Parijs voor Lambrecht: "Liefste Bjorg, je beëindigde net je Tour"

 vr 23 augustus 2019 21:07
" "
Vriend Ruben Apers hangt het truitje van Bjorg op de Champs Elysées.
Ruben Apers
Ruben Apers (20) vertrekt met truitje Bjorg Lambrecht naar Parijs

Belofterenner Ruben Apers (Lotto-Soudal) is in zijn missie geslaagd en heeft Parijs bereikt als eerbetoon aan zijn overleden vriend Bjorg Lambrecht. Gisterochtend vertrokken, hing hij vanavond al het truitje van Lambrecht op de Champs Elysées.

Bjorg Lambrecht en Ruben Apers kenden elkaar via de belofteploeg van Lotto-Soudal. Vorige winter waren ze samen op het idee gekomen om eens met z'n tweeën heen en terug naar Parijs te fietsen. 

 

Gisteren tweette de 20-jarige Apers dat hij vertrokken was. "Om weer rust in mijn hoofd te vinden en Bjorg naar de Champs-Elysées te brengen!"

 

Het noodlot heeft er anders over beslist. Op 5 augustus 2019 overleed Bjorg Lambrecht na een val in de Ronde van Polen, dus fietst belofterenner Ruben Apers in z'n eentje naar Parijs en terug.

 

Vanavond kwam hij aan in de lichtstad: "Ik haalde Parijs... Liefste Bjorg, je heb net je Tour beëindigd", tweette Apers met een foto van Lambrechts truitje aan een ornament op de Champs Elysées.

Ik haalde Parijs... Liefste Bjorg, je heb net je Tour beëindigd

Ruben Apers

Gisteren vertrokken...

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vandaag aangekomen...

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zelf aan noodlot ontsnapt

Dit voorjaar ontsnapte Ruben Apers zelf nog aan de dood in de Mémorial Alfred Gadenne. Hij en een paar andere renners raakten van het parcours, waarna een bestelwagen tegen hen aanreed. De 19-jarige Stef Loos kwam daarbij om het leven. Ruben Apers raakte zwaargewond en werkt nu na een zware revalidatie aan z'n comeback.