Ga naar de inhoud

"We proberen Tiesj en Victor te vervangen, maar Bjorg kunnen we nooit meer vervangen"

 di 20 augustus 2019 11:35
Benoot en Lambrecht
Tiesj Benoot op pad met Bjorg Lambrecht tijdens de voorbereiding op het seizoen.

De renners van Lotto-Soudal hebben na de dood van Bjorg Lambrecht hun moed weer bijeen geraapt en koersen weer gewoon voort. "Chapeau hoe ze het hebben opgepikt", zegt manager Marc Sergeant in Sportweekend.

Marc Sergeant blies enkele dagen geleden 60 kaarsjes uit, maar veel reden om te feesten was er niet. "De emotionele achtbaan waar ik heb ingezeten, dat heb ik nog nooit meegemaakt."

 

"De euforie na de Tour de France was groot, want het voorjaar was niet wat het geweest moest zijn. Het is terecht dat we uit ons dak gingen, want we wonnen 4 ritten."

 

"Maar een week later krijg je dan het telefoontje dat je door de grond doet zakken. Je kunt dat niet plaatsen. We hadden het al meegemaakt, eerst met Boeckmans en daarna met Broeckx. Dat zijn momenten dat je beseft hoe fragiel het leven is."

 

"Maar we dachten ook: nu hebben we het wel gehad, zeker? En toch gebeurt het weer. Stig zijn we verloren als sportman, maar Bjorg heeft geen 2e kans gehad. Dat is soms zo oneerlijk."

 

"Het zijn ook allemaal zulke lieve jongens. Ze zouden geen vlieg kwaad doen, zeker Bjorg niet. Toen ik op weg was naar de BinckBank Tour dacht ik bij mezelf: ik ga de renners straks zeggen dat ik ze allemaal graag zie. Maar een paar renners zeiden dat het ongelooflijk is dat we dat niet meer tegen Bjorg kunnen zeggen."

Ik heb de renners bij de start van de BinckBank Tour gezegd dat ik ze allemaal graag zie.

Marc Sergeant

Minuut stilte voor Lambrecht bij start BinckBank Tour

"Stilaan zie je weer wat meer leven in de groep komen"

In de BinckBank Tour waren ook de eerste tekenen zichtbaar van het herstel bij Lotto-Soudal. Tim Wellens won een etappe en ei zo na het eindklassement. "Ik denk dat de renners het goed opgepakt hebben. Als ploeg hebben we op een schitterende manier gereageerd."

 

"Stilaan zie je ook weer wat meer leven in de groep komen, ook buiten de koers. Chapeau hoe ze ermee om zijn gegaan."

 

Er viel de voorbije dagen ook ander sportief nieuws te rapen bij Lotto-Soudal. Tiesj Benoot en Victor Campenaerts verlaten de ploeg, Philippe Gilbert en meer dan waarschijnlijk ook John Degenkolb komen erbij.

 

"We zullen Tiesj en Victor proberen te vervangen, maar de belangrijkste man zijn we voorgoed kwijt. Bjorg kunnen we niet meer vervangen. Bernal won onlangs de Tour en Sivakov Polen. Dat waren renners waarmee hij bij de beloften wedijverde. Hij had een geweldige toekomst voor zich."

Bekijk de reportage uit Sportweekend