Ga naar de inhoud

Evenepoel wil Lambrecht eren in EK-tijdrit: "Sterren pakken voor grootste ster"

 wo 7 augustus 2019 13:38
Remco Evenepoel
Op het WK voor junioren stak Remco Evenepoel er vorig jaar met kop en schouders bovenuit.

Donderdag staat Remco Evenepoel aan de start van het EK tijdrijden. "Ik zal extra gemotiveerd op mijn fiets zitten", vertelt het 19-jarige wonderkind na het overlijden van generatiegenoot Bjorg Lambrecht.

Remco Evenepoel heeft de afgelopen dagen op een rollercoaster gezeten. Eerst was er zijn stunt in San Sebastian, daarna kwam het droevige nieuws over Bjorg Lambrecht.

 

"Toen ik vernam dat Bjorg overleden is, heb ik onze verzorger meteen gezegd dat ik er alles aan zou doen om de Europese sterrentrui mee te pakken voor de grootste ster aan de hemel", vertelt Evenepoel.

 

"Net als de hele wielerwereld ben ik erg geschrokken. Ik was er echt niet goed van. Ik zal donderdag extra gemotiveerd op mijn fiets zitten, want ik wil hem zo goed mogelijk eren."

 

Lambrecht was maar 3 jaar ouder dan Evenepoel. "De afgelopen maanden hebben we enkele koersen samengereden. We vonden mekaar snel en hadden een goed contact. De vriendschap begon te groeien", getuigt de wereldkampioen bij de junioren.

We vonden mekaar snel en hadden een goed contact. De vriendschap begon te groeien.

Remco Evenepoel over Bjorg Lambrecht

"Ga me weren tegen de stevigere renners"

Morgen krijgt Remco Evenepoel een biljartvlak parcours van 22,4 kilometer voorgeschoteld in de Nederlandse kaasstad Alkmaar. "Het ligt me 100 procent", zegt de 19-jarige hardrijder. "Het is een puur tijdritparcours met veel rechte stukken."

 

Gaat Evenepoel dan nog een keer stunten? "Ik ben geen echte tijdrijder", antwoordt hij voorzichtig. "Ik ben een lichtgewicht en dat is hier een nadeel tegenover jongens van om en bij de 80 kilogram. Zij beschikken op dit parcours over veel meer pk's. Ik ga me wel weren", belooft Evenepoel.

VIDEO: Het interview met Remco Evenepoel

Donderdag live op Sporza vanaf 15u

U kunt de EK-tijdrit morgen live volgen bij Sporza op Eén, in de Sporza-app en op onze website. Remco Evenepoel gaat om 15.12u van start, Yves Lampaert vertrekt om 15.34u als laatste.

 

Titelverdediger Victor Campenaerts is er niet bij in Alkmaar. Na zijn werelduurrecord heeft hij de voorbije maanden te veel hooi op zijn vork genomen. Hij geniet nu van een pauze.