Ga naar de inhoud

Cant geeft kritiek: "Jammer dat vrouwen niet langer rijden"

 zo 18 november 2018 14:39

Sanne Cant heeft net naast de zege gegrepen in Hamme, waar ze in de sprint haar meerdere moest erkennen in Annemarie Worst. Na de race moest de wereldkampioene toch iets van het hart: "Ik vind het jammer dat we de laatste  wedstrijden maar net 40 minuten rijden."

De wereldkampioene houdt een pleidooi voor een langere vrouwencross: "We proberen de gelijkheid met de mannen te halen. Het prijzengeld wordt opgetrokken, maar ze laten ons 20 minuten minder lang rijden."

 

"Vandaag hadden ze ons makkelijk een ronde langer kunnen laten rijden. Het reglement is tussen de 40 en 50 minuten. Vandaag rijden we 39 minuten en halen we het reglement zelfs niet. Met een extra ronde zou dat gelukt zijn."

 

"Het waren vandaag rondjes van 7 à 8 minuten, dan denk ik dat er makkelijk een ronde bij kan. Als we ronden draaien van 10 minuten, snap ik wel dat het moeilijk tellen is. Maar dit kan toch niet zo heel moeilijk zijn, denk ik."

 

"Ik vind dat we de 50 minuten moeten benaderen in plaats van altijd rond die 40 minuten te blijven zwemmen." Gisteren in Bern reden Cant en co. 40 minuten en 20 seconden.