Ga naar de inhoud

Kapitein barst in tranen uit na cricketschandaal: "Het spijt me"

 do 29 maart 2018 13:35
Steve Smith heeft het moeilijk als hij de pers in de ogen moet kijken.
Cricketspeler Steve Smith heeft bij zijn terugkeer in Australië een emotionele persconferentie gegeven. De aanvoerder van de nationale ploeg was een van de hoofdfiguren in het gesjoemel met de bal. Na alle heisa heeft ook bondscoach Darren Lehmann besloten om een stapje opzij te zetten.

"Ik ben er kapot van"

Steve Smith is een van de beste spelers uit de Australische cricketgeschiedenis. Na gesjoemel in een interland tegen Zuid-Afrika werd hij prompt naar huis gestuurd. Smith mag zich een jaar lang niet meer vertonen op een cricketterrein.

"Het spijt me. Ik ben er kapot van", snikte Smith op de luchthaven van Sydney. "Cricket is de mooiste sport ter wereld. Het is mijn leven en hopelijk wordt het dat snel weer."

Naast Smith werden ook vicekapitein David Warner en slagman Cameron Bancroft geschorst. "Ik ben de kapitein. Ik neem de verantwoordelijkheid voor wat er gebeurd is", verdedigde Smith zijn collega's.

Ook Bancroft trok het boetekleed aan. "Ik wil iedereen zeggen dat het me spijt. Dit zal ik mijn hele leven betreuren. Ik kan alleen maar om vergeving vragen", zei de batsman.

Een fragment van de emotionele persconferentie:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bondscoach Darren Lehmann stapt op

De vierde testwedstrijd van Australië tegen Zuid-Afrika zal meteen ook de laatste match onder leiding van bondscoach Darren Lehmann zijn. De 48-jarige was naar eigen zeggen zelf niet op de hoogte van het gesjoemel.

"Maar mijn familie heeft veel kritiek gekregen", verklaart de 48-jarige coach. "De tijd is rijp om op te stappen."