Ga naar de inhoud

Engeland wint voor het eerst WK cricket na historische finale

 zo 14 juli 2019 21:45
De vreugde was enorm bij Engeland.

Engeland heeft zich zondag voor de eerste keer tot wereldkampioen cricket gekroond. In een finale die 8 uur (!) duurde won Engeland uiteindelijk na een verlenging (een sudden death super over) van Nieuw-Zeeland. 

Het WK cricket werd in een poule van 10 landen gespeeld waarvan de top 4 de halve finales mocht betwisten. Daarin schakelde Engeland titelverdediger Australië uit, terwijl Nieuw-Zeeland de finale bereikte ten koste van India.

 

In die finale werd het heel spannend. Na vijftig overs hadden beide landen 241 runs behaald en dus moest een verlenging, een super over, de beslissing brengen. Ook daarin hielden Engeland en Nieuw-Zeeland elkaar in evenwicht, maar de titel ging naar Engeland. De Engelsen hadden meer boundaries gescoord.

 

Voor Engeland is het de eerste wereldtitel na twee verloren finales in 1987 en 1992. In de groepsfase was Engeland bijna uitgeschakeld, maar het won zijn laatste groepsmatchen tegen India en Nieuw-Zeeland. "We stonden toen twee keer met de rug tegen de muur, maar we ontsnapten. Deze wereldtitel is de beloning voor het harde werk", zei de Engelse kapitein Eoin Morgan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.