Ga naar de inhoud

Valsspelende cricketspelers krijgen jaar schorsing

 wo 28 maart 2018 11:33
Steve Smith bekende dat hij met de cricketbal had geknoeid.
Australië is nog altijd in de ban van het cricketschandaal dat gisteren is uitgebroken bij de nationale ploeg. Een van de hoofdrolspelers, aanvoerder Steve Smith, is meteen zwaar gestraft, ook zijn ploeggenoten kregen een schorsing.

Het schandaal speelde zich af in een testwedstrijd tegen Zuid-Afrika. Op televisiebeelden was duidelijk te zien dat international Cameron Bancroft de bal bewerkte met plakband en steentjes. Ook aanvoerder Steve Smith en vice-aanvoerder David Warner waren in het complot betrokken. Zij werden door de Australische cricketbond onmiddellijk naar huis gestuurd.

Smith kent inmiddels zijn straf: hij is voor een jaar geschorst. Dit maakte de speler vanochtend zelf bekend aan de Australische pers. Viceaanvoerder David Warner kreeg dezelfde schorsing, Cameron Bancroft komt er vanaf met 9 maanden.

Het valsspelen was niet effectief. Australië verloor van Zuid-Afrika en staat in de testwedstrijden met 2-1 achter. Vrijdag wordt in Johannesburg de laatste wedstrijd gespeeld.