Meylemans over WK skeleton: "Ga niet naar land dat homo's straft en dopingzondaars niet"

 vr 2 december 2016 09:14
Meylemans werd vorig seizoen tiende in de Wereldbeker skeleton.
Kim Meylemans begint dit weekend aan de Wereldbeker skeleton in Canada. Daarin wil ze beter doen dan vorig seizoen, toen ze tiende werd. Naar het WK in Rusland gaat ze (voorlopig) niet. "Iedereen wacht op het tweede deel van het McLaren-rapport."

Meylemans heeft door een schoolstage een moeilijke zomer achter de rug, maar staat toch met vertrouwen aan de start in Whistler. "De voorbereiding heeft lang genoeg geduurd. Het mag gaan beginnen", klinkt het bij Sporza.

"Ik ben al twee weken in de VS en Canada om te trainen. Ik had wat achterstand, maar toch denk ik dat ik op dit moment sterker ben dan vorig seizoen. Alles is dus mogelijk. Ik heb weinig ervaring op de banen in de VS en Canada en ben speciaal vroeger gekomen om me voor te bereiden."

De komende maanden staat alles in het teken van de Olympische Winterspelen van 2018 in Peoynchang. "Ik moet vijf wedstrijden doen op drie internationale banen. Dat is geen probleem. Daarnaast moet ik ook in de top 20 van het eindklassement staan. Ook dat moet normaal wel lukken."

"Op dit moment heeft nog geen enkele natie kamers geboekt in Sotsji"

Een deelname aan het WK in Sotsji dit seizoen is dan weer minder zeker. "Ik wil niet naar een land gaan dat homo's straft, maar dopingzondaars niet. Op dit moment heeft nog geen enkele natie kamers geboekt in Sotsji. Iedereen wacht op het tweede deel van het McLaren-rapport dat op 9 december uitkomt. Daarna wordt beslist over het WK."