Kopecky pakt de Europese titel.
teams en deelnemers

Wat kan ze niet? Lotte Kopecky kroont zich nu ook tot Europees kampioene tegen de klok

 wo 11 september 2024 16:18
Europese Kampioenschappen
Individuele tijdrit - vrouwen
tijdrit
31.3 km
15:00 Heusden-Zolder - 16:15 Hasselt
Lotte Kopecky
einde
  1. 0
  2. 10
  3. 20
  4. 31.3

    Ze mikte op het EK-podium en Lotte Kopecky is in de tijdrit meteen op het hoogste schavotje beland. In een ijzersterke race tegen de klok zette ze Ellen van Dijk op 43 seconden. De uittredende wereldkampioene heeft zo meteen een nieuwe kampioenentrui beet om aan te trekken.

    Weer een vinkje op haar al zo indrukwekkende erelijst. Na olympische medailles en wereldtitels ontbrak nog Europees goud voor Lotte Kopecky. Daar wilde ze in eigen land maar al te graag verandering in brengen. 

     

    Voormalig drievoudig wereldkampioene tegen de klok Ellen van Dijk was de topfavoriete en zij zette ook de eerste toptijden neer. De Nederlandse bleef op één staan, tot een Belgische stoomtrein langskwam.

     

    Kopecky ging maar sneller en sneller, van een handvol secondjes bonus ging het naar 15 tellen na 20 kilometer. Aan de streep verkocht ze zelfs een dreun van 43 seconden aan Van Dijk, alsjeblieft! 

     

    En of ze zich meer en meer op het tijdrijden heeft toegelegd. Dat werpt dus meteen zijn vruchten af met een eerste internationale tijdrittitel ooit voor Kopecky. 

     

    De eerste van vele? Wie weet wat er nog mogelijk is met nog meer tijd op de tijdritfiets. We kijken nu al uit naar het WK op de weg én tegen de klok.

    Uitslag Europese Kampioenschappen 2024

    naamresultaatploeg
    1
    Lotte Kopecky
    39:00
    BelgiëBEL
    2
    Ellen van Dijk
    +44
    NederlandNED
    3
    Christina Schweinberger
    +1:03
    OostenrijkAUT
    4
    Riejanne Markus
    +1:05
    NederlandNED
    5
    Vittoria Guazzini
    +1:09
    ItaliëITA
    6
    Katrine Aalerud
    +1:25
    NoorwegenNOR
    7
    Mieke Kröger
    +1:49
    DuitslandGER
    8
    Eugenia Bujak
    +1:52
    SloveniëSLO
    9
    Rebecca Koerner
    +2:09
    DenemarkenDEN
    10
    Anna Kiesenhofer
    +2:11
    OostenrijkAUT

    Fase per faselaatste update: 6 dagen geleden

    16:19

    Absolute toptijd voor Kopecky!

    16:18

    GOUD en Europese titel tijdrijden gaan naar Lotte Kopecky!

    Ja hoor, Markus en Schweinberger stranden op meer dan een minuut. Lotte Kopecky was vandaag buiten categorie en knalt met een straatlengte voorsprong naar het goud en de Europese titel tegen de klok! 

    16:18

    GOUD en Europese titel tijdrijden gaan naar Lotte Kopecky!

    Nee hoor, Markus en Schweinberger stranden op meer dan een minuut. Lotte Kopecky was vandaag buiten categorie en knalt met een straat voorsprong naar het goud en de Europese titel tegen de klok! 

    16:16

    Knaltijd voor Lotte Kopecky, goed voor goud?

    43 seconden onder de tijd van Ellen van Dijk, wat een prestatie! Deze knaltijd van Lotte Kopecky moet wel volstaan voor de Europese titel, maar er moeten nog een drietal rensters binnen komen. Nog even afwachten tot de volledige zekerheid. 

    16:12

    Kopecky blijft risico's nemen in de bochtige eindfase en dat moet ook om geen tijd te verliezen op Van Dijk. 15 seconden was haar voorgift aan punt 2. 

    16:12
    16:11

    Nu is het aftellen naar de aankomst van Kopecky in Hasselt. Van Dijk lijkt haar grootste concurrente, dus onder haar tijd duiken betekent wellicht goud. Of Schweinberger en Markus zouden plots serieus moeten naderen. 

    16:08

    Van Dijk zorgt voor de voorlopig snelste tijd

    16:06

    Van Dijk naar de hotseat

    Met overmacht zal Ellen van Dijk in de hotseat plaatsnemen. Ze verpulvert de tijd van Katrine Aalerud met 40 seconden. Maar er zijn nog wat kanonnen op komst, én een Belgische kanjer van formaat. 

    16:05

    Kopecky knalt naar Hartmann toe en laat de Zwitserse zelfs meteen al ver achter. Ze is helemaal los nu! 

    16:04

    Het wordt een grote dag!

    Ruben Van Gucht
    16:04

    Ook Markus en Schweinberger komen niet aan de tijd van Kopecky, integendeel. Ze verliezen nog wat meer terrein, richting de halve minuut. 

    16:02

    Kopecky ook aan 2e tussenpunt 15 seconden sneller dan Van Dijk

    16:01

    Kopecky breidt uit op Van Dijk!

    Ellen van Dijk lijkt te vliegen richting de finish, maar Lotte Kopecky gaat nog wat harder! Ze breidt haar voorsprong bij het tweede tussenpunt uit tot 15 seconden. Dat begint er goed uit te zien. 

    15:58

    De Letse Dana Rozlapa zet de eerste tijd aan de streep in Hasselt neer. Een tijd van 41'23", daarmee heeft ze liefst vier renners voor haar uit mee opgerold. Al zullen er nog wel genoeg vrouwen onder Rozlapa gaan. 

    15:54

    Vanuit de buik van alle startsters krijgt Van Dijk de ene na de andere renster in zicht als mikpunt. Dat kan voor de Nederlandse de doorslag geven in deze voorlopig prangende secondestrijd. 

    15:52

    Kopecky is sneller dan Van Dijk aan eerste tussenpunt

    15:52

    Markus komt al op 11 seconden van Kopecky door. Voor Schweinberger bedraagt de achterstand 2 seconden. Kopecky leidt de dans aan punt 1!