Segaert is opnieuw Europees kampioen.

Drie keer goud op een rij: Alec Segaert verlengt nog maar eens zijn Europese titel tijdrijden bij de beloften

 wo 11 september 2024 14:36
EK beloften mannen tijdrit
EK wielrennen beloften mannen: tijdrit
tijdrit
31.2 km
13:25 Heusden-Zolder - 14:30 Hasselt
Alec Segaert
einde
  1. 0
  2. 10
  3. 20
  4. 31.2

    Alec Segaert heeft voor eigen publiek zijn derde EK-goud op een rij veroverd in de tijdrit bij de beloften. In Hasselt had hij een halve minuut voorsprong op zijn eerste achtervolger. Segaert duwde zo wel landgenoot Robin Orins net van het EK-podium.

    Een abonnement dat maar blijft duren. Alec Segaert begon zijn reeks aan Europese titels tegen de klok al bij de junioren in 2021 en lijkt niet meteen van plan die stop te zetten. En zeker niet in eigen land.

     

    Robin Orins effende het pad met een eerste bijzonder scherpe richttijd. Slechts drie renners zouden daar nog onder gaan, en dus werd het een ondankbare vierde plaats voor onze landgenoot.

     

    Al vierde ook Orins toen Segaert zijn dominante tijdrit afrondde in Hasselt en hem zo van het virtuele podium duwde. Een halve minuut sneller dan zijn twee voornaamste concurrenten: Segaert was van een andere planeet.

     

    Zijn gemiddelde van 53,5 km/h sprak boekdelen: Segaert is een machine op de tijdritfiets. Jakob Söderqvist mocht als tweede mee op het podium, de Nederlander Wessel Mouris - die zijn jongere broer goud zag pakken bij de junioren - als derde.

     

    Na zijn derde Europese titel op een rij bij de beloften lijkt Segaert helemaal klaar om de volledige stap naar de profs te zetten, ook op de grote internationale kampioenschappen. En wie weet wat daar nog allemaal mogelijk zal zijn.

    Reacties na de tijdrit:

    Uitslag EK wielrennen beloften mannen

    naamresultaatploeg
    1
    Alec Segaert
    35'06"32
    2
    Jakob Söderqvist
    op 30"83
    3
    Wessel Mouris
    34"56
    4
    Robin Orins
    57"58
    5
    Fabian Weiss
    1'18"94
    6
    Aivaras Mikutis
    1'27"73
    7
    Andrea Raccagni
    1'34"93
    8
    Niklas Behrens
    1'41"57
    9
    Nicolas Milesi
    1'50"85
    10
    Mateusz Gajdulewicz
    1'55"43

    Fase per faselaatste update: 6 dagen geleden

    14:42

    Absolute toptijd en de Europese titel voor Alec Segaert

    14:36

    GOUD voor Alec Segaert!

    De derde Europese titel op een rij is een feit voor Alec Segaert! Voor eigen volk in België maakt hij het ultradominant af, een halve minuut sneller dan Söderqvist. Een echte machine op de tijdritfiets. 

    14:34

    Het zal brons worden voor Mouris, die 3 seconden trager dan Söderqvist binnenkomt. Segaert is nog op komst natuurlijk! 

    14:32

    Jakob Söderqvist duikt wel serieus onder de tijd van Orins, in 35'37". Normaal gezien zullen ook Mouris en Segaert nog sneller gaan en dus wordt een medaille moeilijk voor onze tweede landgenoot. 

    14:29

    Fabian Weiss, een van de concurrenten voor de medailles met Orins, bijt zijn tanden stuk op de tijd van de Belg. Hij finisht op 21 seconden, terwijl ze nog in nagenoeg dezelfde tijd doorkwamen 11 kilometer geleden. Orins is sterk aangekomen! 

    14:25

    Segaert heeft ruim beste tijd aan 2e tussenpunt

    14:23

    Segaert stoomt door

    Maar Segaert blijft toch onbedreigd op weg naar goud. Meer dan een halve minuut sneller dan Mouris aan het tweede tussenpunt, enkel pech of een heuse instorting kunnen hem nog van de Europese titel houden. 

    14:22

    Wessel Mouris werpt zich helemaal op tot medaillekandidaat, nadat zijn jongere broer al goud veroverde bij de junioren daarstraks. Hij klokt de snelste tijd na 20 kilometer aan het tweede tussenpunt. 

    14:20
    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
    14:19

    Robin Orins verpulvert voorlopige besttijd

    14:18

    Robin Orins naar de hotseat!

    Jawel hoor, Robin Orins heeft zijn ferme cadans meer dan vast gehouden. De Belg mag naar de hotseat met een tijd van 36'03", bijna een minuut los van de rest van het pak. Al moet er natuurlijk nog een pak volk finishen. 

    14:17

    Söderqvist komt onder stoom en gaat 2 seconden sneller dan Orins aan het tweede tussenpunt. Eerder was ook al de Zwitser Weiss een fractie rapper. 

    14:15

    We maken ons ook stilaan op voor de finish van die andere Belg, Robin Orins. Hij is op weg naar een toptijd in Hasselt. 

    14:14

    Segaert op kop na 10 kilometer!

    En met een mooie voorsprong al! Alec Segaert is net geen 10 seconden sneller dan Wessel Mouris, die eerst de leiding had na 10 kilometer. 

    14:06

    Straffe Orins aan tussenpunt 2

    Van 4 seconden achterstand naar 20 seconden voorsprong. Robin Orins steekt er ferm bovenuit aan het tweede tussenpunt tegenover Fabio Christen, nog steeds wel de leider aan punt 1. Söderqvist komt voorlopig niet in de buurt, op al 12 seconden.

    14:04

    Niet veel na de start van Segaert komt de eerst vertrokken renner binnen aan de finish. Czasa heeft een tijd van 38'21" geklokt.

    14:03

    Alec Segaert gaat van start!

    14:02

    Alec Segaert schiet van het startpodium!

    Daar gaat hij! Alec Segaert is begonnen aan zijn tocht van 31,3 kilometer vanaf de wielerpiste in Heusden-Zolder naar Hasselt.