Ga naar de inhoud
Thiago en Skov Olsen scoren elk 2 keer tegen Zulte Waregem.

Club Brugge boekt ruime zege tegen Zulte Waregem door 'dubbels' van Skov Olsen en Thiago

 wo 6 december 2023 22:17
 1. 12' - Geel - Moudou Tambedou
 2. 17' - Doelpunt - Andreas Skov Olsen (1 - 0)
 3. 21' - Doelpunt - Andreas Skov Olsen (2 - 0)
 1. 51' - Doelpunt - Igor Thiago (3 - 0)
 2. 59' - Doelpunt - Igor Thiago (4 - 0)
 3. 60' - Verv. Matheus Machado door Dylan Demuynck
 4. 60' - Verv. Abdoulaye Traoré door Kevor Palumets
 5. 64' - Verv. Igor Thiago door Ferran Jutglà
 6. 64' - Verv. Michal Skóras door Antonio Nusa
 7. 68' - Verv. Jelle Vossen door Mohamed Guindo
 8. 79' - Verv. Brandon Mechele door Dedryck Boyata
 9. 79' - Verv. Casper Nielsen door Raphael Onyedika
 10. 79' - Verv. Hans Vanaken door Philip Zinckernagel
Croky Cup - speeldag 1 - 06/12/23 - 20:48
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
17'
Andreas Skov Olsen
17'
Andreas Skov Olsen
1 - 0
21'
Andreas Skov Olsen
21'
Andreas Skov Olsen
2 - 0
51'
Igor Thiago
51'
Igor Thiago
3 - 0
59'
Igor Thiago
59'
Igor Thiago
4 - 0

Zorgeloze avond voor Club Brugge in de beker. Tegen tweedeklasser Zulte Waregem verdeelden Andreas Skov Olsen en Igor Thiago netjes de goals in beide helften. Ruud Vormer kon zijn terugkeer naar Jan Breydel net niet onvergetelijk maken met een doelpunt - zijn beste poging verdween tegen de paal.

Doelpunten:

 • 16' 1-0 Skov Olsen
 • 19' 2-0 Skov Olsen
 • 50' 3-0 Thiago
 • 58' 4-0 Thiago

Club Brugge - Zulte Waregem in een notendop:

 • Sleutelmoment: Twee doelpunten van Skov Olsen in drie minuten waren genoeg om de organisatie van Zulte Waregem te breken. Daarna kon Club Brugge in cruisecontrol en met reserve over doordraven naar een vlotte bekeroverwinning.

 

 • Man van de wedstrijd: Igor Thiago plaveide de weg voor het openingsdoelpunt van Andreas Skov Olsen. En bekroonde zijn avond met nog twee doelpunten in de tweede helft. De Braziliaan weet weer wat scoren is en zit aan 5 doelpunten in zijn laatste drie wedstrijden. 

 

 • Opvallend: Club-supporters zongen ex-kapitein Ruud Vormer toe uit volle borst wanneer hij zich tot kansen voetbalde. Nog nooit werd een tegenstander zo hard een doelpunt gegund als vanavond in Brugge. Een goede, ouderwetse "Ruud, Ruud, Ruud, Ruud" rolde van de tribunes. Enkel de voetbalgoden waren hem zijn doelpuntje niet gezind. 

Skov Olsen zet Club op weg

Alle ogen waren gericht op de voormalige kapitein van Club Brugge, Ruud Vormer, die terugkeerde naar wat ooit zijn Jan Breydel was. Applaus rees op wanneer zijn naam werd afgeroepen, maar de adem werd ingehouden wanneer hij na tien minuten als eerste Waregemnaar gevaarlijk was, al was zijn schotje nog te zwak. 


Aan de overkant trok ondertussen een andere voetballer, wel in blauw-zwarte klederdracht, de aandacht. Skov Olsen toonde zich een gesel voor de Waregemse defensie. Na een kwartier tikte hij een aflegger van Thiago eenvoudig in doel, drie minuten later deed hij het nog eens over op aangeven van Skoras. 


Zonder veel intensiteit was Club Brugge toch de betere van Zulte Waregem. Skov Olsen raasde iedereen voorbij en deelde beslissende passes uit. Thiago kon er zo eentje ongeldig binnenduwen, Skoras miste er twee. 


Na het halfuur ging Mignolet aan het klungelen wanneer hij bij het opendraaien een plots opgedoken Traoré niet zag. De spits van Zulte Waregem kon niet profiteren. Ook Jelle Vossen vond met een gekruist schot geen doelpunt. 

Igor Thiago maakt het af

Met twee verse strijdkrachten kwam Zulte Waregem snediger uit de kleedkamer. Maar het goede begin werd vrijwel meteen uitgewist door een keiharde buffelstoot van Igor Thiago, die zo ook alvast zijn doelpuntje meepikte. 


Ruud Vormer liet zich tot groot jolijt van het Brugse publiek ook nog eens zien met een pegel op de paal en een afgeblokt schot. Een goede, ouderwetse "Ruud, Ruud, Ruud, Ruud", galmde van de tribunes in Jan Breydel. Maar enkele tellen later maakten die gezangen plaats voor "Oh, Igor Thiago", want de Braziliaan prikte simpel ook zijn tweede van de avond binnen. 

 

Voor het eerst in zes wedstrijden moest Mignolet zich dan toch eens omdraaien, al ging het doelpunt van Guindo niet door wegens buitenspel. Het slotakkoord was helemaal voor Club Brugge, maar invaller Jutgla weigerde de kers op de taart te zetten en plaatste de 5-0 naast doel. 

 

Doelpunten gemaakt, de nul gehouden, vertrouwen getankt en gekwalificeerd voor de kwartfinales. Het doel voor Club is behaald en het heeft zelfs nog wat reserves over voor de uitwedstrijd bij KV Mechelen komende zondag. Zulte Waregem moest de wet van de sterkste ondergaan en was een vogel voor de Brugse kat. 

Reacties na Club Brugge - Zulte Waregem:

Vormer: "Blauw-zwart is mijn 'cluppie'", Vanaken: "Efficiëntie is er nu wel"

 • Ruud Vormer (Zulte Waregem): "Het zou werelds geweest zijn, mocht mijn doelpunt toch binnenvallen. Gelukkig heb ik hier vaak mogen scoren. Het doet me wat dat de mensen mijn naam scanderen. Blauw-zwart is mijn cluppie, ik heb hier heel fijne tijden gehad. Het was een goede trainingspartij voor hen vandaag. Het was een goed leerproces voor de jongens om te zien waar ze naartoe moeten. We mogen wel wat dingen meenemen, maar moeten dit ook snel vergeten want we moeten nu aan de bak om vol kampioen te spelen." 

 

 • Hans Vanaken (Club Brugge): "We hebben gedaan wat we altijd wilden doen en wat lukt de laatste tijd: snel scoren. Tegen welke tegenstander maakt niet uit, je maakt het ze altijd moeilijk en geeft ze geen hoop. De efficiëntie die we misten, is er nu wel. En we houden ook weer met een beetje geluk de nul."

 

 • Jelle Vossen (Zulte Waregem): "Het scorebord liegt niet, daar moeten we eerlijk in zijn. We zijn niet goed genoeg begonnen aan de wedstrijd. Als de jongens van Club doorduwen dan zijn ze een niveautje hoger dan ons. Buiten de bal op de paal van Vormer, was het verschil vandaag te groot. Vlak voor rust kon ik nog voor een sprankeltje hoop zorgen, maar tegen dit Club werd het sowieso moeilijk. "

Fase per fase

22:38
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
22:38

Club stoomt door naar de kwartfinales: 4-0

Op geen enkel moment is de zege van Club Brugge in gevaar gekomen. Zulte Waregem trachtte wel nog met een snedig begin van de tweede helft, maar dat werd vrijwel meteen tenietgedaan door een keiharde buffelstoot en een binnentikker van Igor Thiago. Enkel Ruud Vormer kon Mignolet nog van de clean sheet houden, maar hoe graag hij (en ook het Brugse publiek) wilde, de voetbalgoden waren hem niet gezind. 4-0, Club Brugge tankt nog wat meer vertrouwen. 

90+4' tweede helft
90+1'

Odoi snijdt met een ferme sprong een lange bal van Zulte Waregem af. Hij behoudt de bal, maar bij het neerkomen slaat hij zijn voet om. De rechtsback heeft er even last van, maar komt dan weer met duim omhoog overeind. 

86'

Jutgla legt 5-0 ernaast

Jutgla zwiept zich langs zijn verdediger met enkele mooie draaibewegingen en levert een gekruist schot af. Het hobbelt maar net naast doel. Geen 5-0.

Ook Nusa is gretig op zoek naar een doelpunt, maar zijn poging is iets te optimistisch en gaat hoog over. 

79'

Afgekeurd doelpunt voor Zulte Waregem

Simon Mignolet moet zich dan toch eens omdraaien, maar behoudt wel zijn clean sheet. Guindo zijn doelpunt gaat niet door omwille van buitenspel. 

79'
79'
71'

Odoi zoekt het hoofd van Vanaken en vindt die ook, maar de geschampte kopbal is iets te zacht. 

68'

Een mooi moment: Jelle Vossen geeft zijn kapiteinsband af aan Ruud Vormer en loopt naar de kant om gewisseld te worden. Jan Breydel beloont hem met een staande ovatie. Ook hem zijn ze hier nog niet vergeten. Guindo is zijn vervanger.

68'
wissel
Zulte Waregem
67'
67'

Nusa gaat meteen aan het dribbelen, de bal komt tot bij Skov Olsen, die nog eens achteruit legt voor Nielsen. Het schot gaat over. 

64'
64'
wissel
Club Brugge
62'

Dubbele wissel Club

Het liedje van Thiago is uitgezongen, maar aan kwaliteit wordt niet ingeboet bij Club Brugge. Ferran Jutgla en Antonio Nusa komen het veld op. Skoras is de andere speler die naar de kant gaat. 

60'

Thiago alweer!

4-0! Club Brugge rondt met 3 tegen 6 een aanval succesvol af. Meijer wipt de bal over alles en iedereen naar de inlopende Thiago die zorgeloos zijn tweede van de avond binnentikt. "Oh, Igor Thiago", zingen de Club-supporters nu.