Ruben ontdekte tijdens Eddy's gemeenschappelijke liefde met Philipsen en zag ex-Rode Duivel netwerken met Lefevere

 do 17 oktober 2024 12:54
De Carré werd gisteren omgedoopt tot één groot wielerfeest.
De Carré werd gisteren omgedoopt tot één groot wielerfeest.

De eerste awardshow van Wielerclub Wattage was gisteren een groot wielerfeest. Hoe kijkt host Ruben Van Gucht terug op de speciale avond? "Het was leuk om de andere renners eens op een andere manier te leren kennen", klinkt het met kleine oogjes. 

"Het is laat geworden en honden zijn onverbiddelijk", lacht Ruben, wanneer we hem the day after opbellen.

 

"Ik lag om 4 uur in bed en had nog redelijk veel adrenaline. En om 8 uur kwamen de honden me al wakker maken om te eten en te wandelen. Ze staan op uur."

 

"Het was dus een korte nacht. Maar de liefde voor mijn honden is te groot om in mijn nest te blijven liggen."

 

De eerste awardshow ooit van Wielerclub Wattage was een schot in de roos. De Carré was tot de nok gevuld en zoals beloofd was de show zelf allesbehalve een stijve bedoening.

 

"Ik heb veel complimenten gekregen van mensen uit de wielerwereld. We wilden er een feest van de koers van maken en dat is gelukt."

We hebben Jan Vertonghen nog last minute binnengeloodst via een zij-ingang.

Ruben Van Gucht

Een feest dat ook enkele voetballers niet wilden missen.

"Ik kreeg gisteren om 20.30 uur nog een berichtje van Jan Vertonghen. Hij vroeg of hij nog mocht afkomen."

"We hebben Jan dan langs een zij-ingang in de Carré geloodst. Jan is een grote wielerliefhebber en had een lang gesprek met Patrick Lefevere. Zijn daar toekomstplannen gesmeed?", knipoogt Ruben.

Zelfde liefde als Philipsen

De Carré lokte gisterenavond mooi volk uit de wielerwereld zoals Jasper Philipsen, Victor Campenaerts, Tiesj Benoot en Justine Ghekiere.

 

"Het was leuk om die renners op een andere manier te leren kennen", zegt Ruben, die ontdekte dat hij eenzelfde liefde deelt met Philipsen.

 

"Toen ik Jasper vroeg of hij op vakantie ging, zei hij: "Neen, want we hebben net een hond gekocht: Loulou.""

 

"We hebben dan op onze gsm foto's van onze honden aan elkaar getoond en zijn lang blijven napraten."

Slachtoffer van eigen succes

Het megasucces van de Eddy's bracht ook enkele gevolgen met zich mee. Door files en lange wachtrijen misten sommige toeschouwers het begin van de show.

 

Daar is een eenvoudige verklaring voor. "Op weekenddagen komen mensen druppelsgewijs binnen in de Carré."

 

"Gisterenavond kwam iedereen toe tussen 19 uur en 20 uur. Dat veroorzaakte veel verkeer op hetzelfde moment, files en een langere zoektocht naar parkeerplekken."

 

"Het is vervelend dat sommige mensen daardoor pas binnengeraakten na 21 uur, toen de show al bezig was."

 

"Maar die mensen zullen vandaag gecontacteerd worden en gecompenseerd worden", verzekert Ruben, die al uitkijkt naar de volgende editie.

 

"We hebben veel geleerd uit onze eerste awardshow. Volgend jaar zullen we er opnieuw een feest van de koers van maken."

Wielerclub Wattage: De Eddy's
Wielerclub Wattage, de koerspodcast van Sporza, sluit het seizoen feestelijk af met De Eddy's. In Carré Willebroek komt de club nog één keer samen om awards uit te delen aan de renners en rensters die het voorbije seizoen kleurden. De Opper Eddy gaat naar de man of vrouw die er afgelopen seizoen boven uitstak maar er zijn ook andere categorieën, al dan niet met een klein hoekje af. Zo is er de Spektakel Eddy, de Snelle Eddy, De Eddy in spe, de Godver Eddy en de Merci Eddy, voor de persoon die we eeuwig dankbaar zijn voor zijn bijdrage aan het wielrennen. De stichtende leden van Wielerclub Wattage - Tom Boonen, Jan Bakelants, Dirk De Wolf en Ruben Van Gucht - blikken terug op triomfen en teleurstellingen, van Sanremo over Tour en Spelen tot en met het WK. Ze geven ook hun mening over wie met een Eddy naar huis mag maar uiteindelijk beslist het publiek wie wint.
dinsdag 08/1074 min
Gerelateerd: