Eli Iserbyt beleefde "mentaal moeilijke dagen" na incident met Kamp: "Maar ik heb schuldbesef en spijt"

 do 17 oktober 2024 16:38
Eli Iserbyt wil vandaag de knop omdraaien.

Tijd om de plooien glad te strijken? Eli Iserbyt beseft dat hij in Beringen over de schreef is gegaan. Hij kwam ten val na een akkefietje met Ryan Kamp en trapte daarna vol op de spaken van diens fiets. "Ik heb vervelende dagen achter de rug, maar dat is ergens ook normaal", was hij open voor de Kermiscross in Ardooie.

Het veldritseizoen was vorige week nog maar net onderweg en er ging al een schokgolf door het wereldje. Eli Iserbyt had zich in de eerste cross van het jaar meteen laten opmerken - in negatieve zin.

 

Iserbyt kwam in een korte afdaling ten val na wat geduw met Ryan Kamp. De West-Vlaming reageerde furieus en stampte vol op de spaken van de fiets van de Nederlander. 

 

Het leverde hem een diskwalificatie op. En heel wat boze reacties. "Ik heb vervelende dagen achter de rug", was hij eerlijk voor zijn volgende wedstrijd, de Kermiscross in Ardooie. "Maar dat is ergens wel normaal."

 

"Ze zeggen altijd: "Wie zijn gat verbrandt, moet op de blaren zitten." Wel, ik heb het zeker gevoeld."

Ik was een beetje geschrokken. Het had zeker niet gehoeven.

Eli Iserbyt

Enkele dagen later is de hele affaire al een beetje bekoeld en erkent Iserbyt dat hij wel degelijk stevig in de fout ging. "Ik heb schuldbesef en spijt dat het gebeurd is."

 

"Voor zulke zaken excuseer ik me trouwens liefst een keertje te veel. Het is zeker niet gespeeld. Het waren geen makkelijke dagen, ook mentaal niet."

 

"Ik was een beetje geschrokken ook. Het had zeker niet gehoeven. Ik hoop vandaag de bladzijde om te draaien en weer een beetje plezier in het koersen te hebben."

 

Al is er wel de mogelijkheid dat enkele fans hem vandaag nog eens herinneren aan het voorval tijdens de cross. "Maar dat is iets waar je mee moet leven", vertelt hij.

 

"Dat zijn de consequenties. Ik heb geen schrik, maar moet er toch rekening mee houden. Mentaal is het niet simpel, maar we proberen ons erdoor te sleuren."

Gerelateerd: