José eindigt wielerseizoen met favoriete anekdote die hij nog niet vertelde: "Remco vroeg plots of Eiffeltoren erbij stond"

 ma 14 oktober 2024 09:16
José De Cauwer blikt terug op een uniek moment drie dagen voor de wegrit.

Nu het monumentale wielerseizoen er helemaal opzit, neemt José De Cauwer even de tijd om terug te blikken op alle hoogtes en laagtes. Eén moment springt er torenhoog bovenuit voor onze commentator: de finish van Remco Evenepoel in Parijs. Daar heeft De Cauwer nog een leuke anekdote over op zak: "Plots stond Remco drie dagen voor de race met zijn armen wijd open op de meet."

In een koersovergoten carrière heeft hij alles al gezien, gehoord of meegemaakt. Maar wat José De Cauwer in Parijs beleefde, was zelfs voor onze commentator uniek.

 

Na Lombardije stelt Renaat Schotte hem de vraag wat zijn hoogtepunt was van het seizoen.

 

"De beleving van de Olympische Spelen", klinkt de snelle repliek van De Cauwer. "Die waren heel belangrijk voor België. En natuurlijk dat beeld van Remco aan de Eiffeltoren ..."

 

"Ik zal eens iet vertellen wat ik eigenlijk nog nooit verteld heb", gaat hij voort met een knipoog.

Plots roept Remco: "Sven, Sven!"

José De Cauwer

José De Cauwer kuiert door Parijs tijdens de parcoursverkenning enkele dagen voor de wegrit.

 

"Ik zie Sven Vanthourenhout met de brommer voor Remco Evenepoel voorbij rijden. Plots roept Remco: "Sven, Sven!""

 

"De bondscoach kijkt om en Remco staat op de meet met zijn armen wijd open. Dan vraagt hij: "Staat de Eiffeltoren erbij, zo?" Sven geeft aan van wel."

 

"Achteraf komt Sven naar mij en zegt hij: "Kun je je dat nu voorstellen? Dat hij drie dagen op voorhand vraagt of het een mooie foto zou zijn?" Dan kun je wel zeggen dat Evenepoel er écht mee bezig was", besluit De Cauwer.

 

Drie dagen later zorgde Evenepoel voor een ingeoefend stukje sportgeschiedenis.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: