Kopecky is speerpunt van 11-koppige Belgische selectie voor WK baanwielrennen, Robbe Ghys zegt af

 ma 7 oktober 2024 19:34
Lotte Kopecky is het Belgische speerpunt in Denemarken.

De Belgische wielerbond Belgian Cycling heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het WK baanwielrennen van volgende week. Lotte Kopecky, de wereldkampioene op de weg, is het speerpunt van de Belgische kern in Denemarken. Robbe Ghys en Nicky Degrendele zijn opvallende afwezigen.

Vijf mannen en zes vrouwen werden geselecteerd door bondscoaches Tim Carswell en Kenny De Ketele. Die laatste heeft zijn aandeel in zijn laatste selectie. Vandaag gaf hij aan om door "persoonlijke redenen" niet langer bondscoach te zijn na december.

 

Bij de vrouwen is Lotte Kopecky de meest bekende naam. Ook Katrijn De Clercq, Hélène Hesters, Febe Jooris, Marith Vanhove en Lani Wittevrongel zullen afreizen naar Denemarken.

 

Bij de mannen is Fabio Van den Bossche, afgelopen zomer nog goed voor olympisch brons in het omnium, de blikvanger. Hij krijgt het gezelschap van Thibaut Bernard, Lindsay De Vylder, Jules Hesters en Noah Vandenbranden.

 

Robbe Ghys moest afzeggen voor het WK. Ook Nicky Degrendele en Tuur Dens zijn er niet bij. Op het vorige WK baanwielrennen, in augustus vorig jaar in Glasgow, behaalde de Belgische delegatie vijf medailles.

Belgische selectie
vrouwen mannen
Lotte Kopecky Fabio Van den Bossche
Katrijn De Clercq Thibaut Bernard
Hélène Hesters Lindsay De Vylder
Febe Jooris Jules Hesters
Marith Vanhove Noah Vandenbranden
Lani Wittevrongel  
Gerelateerd: