Mattias Skjelmose zet door een dubbele hernia een punt achter zijn seizoen

 za 5 oktober 2024 09:24
" "
De jonge Deen beleefde een mooi seizoen, maar zijn lichaam wilde niet mee op de ochtend van het WK.

Zoek niet meer naar Mattias Skjelmose in de laatste wielerwedstrijden van 2024. De Deense klimmer liep vorige week enkele uren voor de start van het WK een rugblessure op. Verder onderzoek wees op een dubbele hernia. Skjelmose komt dit seizoen niet meer in actie.

Mattias Skjelmose gold in Zürich als een van de outsiders op de wereldtiteltrui, maar  na een verkeerde beweging op de WK-ochtend mocht hij al een kruis maken over zijn aspiraties.

"Helaas eindigt mijn seizoen hier", zegt Skjelmose in een bericht van zijn ploeg Lidl-Trek. "Ik had me verheugd op het laatste deel van het seizoen met een aantal grote wedstrijden, maar een plotselinge en hevige pijn in mijn rug tijdens de ochtend voor het WK heeft een einde gemaakt aan mijn seizoen."

"Na een grondig onderzoek van mijn rug en een MRI-scan is vastgesteld dat ik een dubbele hernia heb. Om deze reden ben ik gedwongen om het seizoen te beëindigen."

Skjelmose dikte dit seizoen met een eerste nationale tijdrittitel en etappewinst in Parijs-Nice zijn aantal profzeges aan tot elf stuks. De jonge Deen viel in de "Koers naar de Zon" net naast het podium, maar eindigde in de Ronde van het Baskenland en de Ronde van Zwitserland wel als derde.

Eind augustus debuteerde Skjelmose in de Vuelta met een knappe vijfde plaats in het eindklassement en mocht hij ook de witte trui als beste jongere mee naar huis nemen.