"Dat stukje is echt niet verantwoord": Lotte Kopecky zorgt met opvallende oproep voor parcourswijziging bij mannen

 za 5 oktober 2024 18:41

Het WK wielrennen in Zürich was nog maar eens een wake-upcall dat de veiligheid van renners voorop moet staan in de koers. Daarom laat Lotte Kopecky - nu vicewereldkampioene in het gravelen - een opmerkelijke boodschap optekenen aan de organisatie in Leuven. "Ik hoop dat ze nog iets veranderen aan dat stukje rond Halle", deelt ze. De organisatie neemt dat advies ter harte en haalt de passage eruit bij de mannen.

Veiligheid binnen het peloton. Het is uiteraard nog steeds een hot topic na het tragische ongeval van Muriel Furrer vorige week op het WK wielrennen in Zürich.

 

Gisteren pakte een jonge Italiaan van Soudal - Quick Step nog uit met een emotioneel bericht aan het adres van de Zwitserse, haar familie en de wielerwereld. 

 

Vandaag deed Lotte Kopecky haar deel door een gevaarlijke bocht van het WK gravel in de schijnwerpers te zetten.

 

"Er was de voorbije dagen veel te doen om veiligheid in de koers", verdedigt de Belgische haar advies aan de organisatie in Leuven. "Er is een stukje, wanneer je Halle terug binnen rijdt, dat echt niet verantwoord is."

 

Helemaal in het begin van de wedstrijd liep het daar ook fout met een valpartij. Een gevolg van een gevaarlijke bocht bergaf met paaltjes op de weg.

 

"Ik hoop dat ze daaraan nog iets veranderen in de race bij de mannen", besluit Kopecky.

 

Een advies dat de organisatie ter harte neemt. "De organisatie is op de hoogte van deze onveilige situatie, en zal ervoor zorgen dat deze locatie morgen maximaal beveiligd wordt", deelt Christophe Impens van Golazo.

Gerelateerd: