Lotto-Dstny blijft inzetten op wetenschappelijke omkadering en gaat langer voort met UGent als partner

 wo 2 oktober 2024 11:00
wielrenners
De wielrenners van Lotto-Dstny worden wetenschappelijk begeleid door de universiteit van Gent.

Lotto-Dstny en de UGent hebben hun huwelijksgeloften verlengd. De Gentse universiteit blijft ook de komende 4 jaar partner van het Belgische team, dat zo wil blijven innoveren.

Lotto - Dstny en de UGent werken al 2 jaar samen. Professor inspanningsfysiologie Jan Boone en dokter in de gezondheidswetenschappen Kobe Vermeire zorgen met hun teams voor de wetenschappelijke omkadering bij de wielerploeg.

 

Die samenwerking zal ook de komende 4 jaar standhouden, laat Lotto-Dstny woensdag weten. "Concreet zal de Gentse universiteit samen met het performance team van Lotto Dstny een sleutelrol vervullen bij het introduceren en toetsen van innovaties binnen het team", klinkt het.

 

"Dit omvat onder meer de ontwikkeling van een dataplatform voor trainers en het testen van nieuwe producten, zoals bijvoorbeeld koelvesten en draagbare spiermonitoring. Het PACE-team van professor Boone zal Lotto-Dstny ook bijstaan op vlak van metabolische profilering, expertise rond hoogtetraining en zweetanalyse."

We willen de komende 4 jaar nóg meer gebruik maken van de wetenschappelijke kennis.

performance manager Nikolas Maes

Performance manager Nikolas Maes: "De kracht en kwaliteit van ons performance team zit in de wisselwerking tussen trainers, nutritionisten, dokters en wetenschappers van UGent en van die kennis willen we de komende 4 jaar nóg meer gebruik maken."

 

"Met Kobe Vermeire hebben we sinds dit seizoen een voltijdse trainer in huis die is aangesloten bij de vakgroep van professor Boone. Zo kunnen we steeds zin van onzin scheiden en elke nieuwe trend die door het peloton waait, wetenschappelijk aftoetsen."

 

Lotto-Dstny kondigt daarnaast ook de komst van Victor Verschaeve aan als innovation coach. Wannes Taelmans zal instaan voor de aerodynamische testen. "Zij zullen als freelancer aan de slag gaan en meebouwen aan de
verdere professionalisering van het team", klinkt het.