Youri Mulder reageert voor het eerst op "sneu" ontslag van Geraerts bij Schalke: "Hij had enorm veel pech"

 ma 30 september 2024 21:40
Youri Mulder betreurt dat Schalke 04 Karel Geraerts de bons gaf.

Even twijfelde Filip Joos om Youri Mulder uit te nodigen bij Extra Time. Het lid van de Raad van Commissarissen bij Schalke 04 zag met spijt in zijn hart Karel Geraerts vertrekken als T1. Waar liep het verkeerd voor de Belg? "Vanaf een volledige black-out van de scheidsrechter was zijn situatie onomkeerbaar", deelt Mulder.

"Youri, ik heb even getwijfeld om je uit te nodigen. Want je hebt Karel Geraerts ontslagen", opent Filip Joos een nieuwe aflevering van Extra Time met een knipoog.

 

"Heb ik dat gedaan, ja?", kan Youri Mulder er nog om lachen. Waarna hij toegeeft dat het geen makkelijke beslissing was voor de club: "Het was een zware bevalling."

 

"Karel heeft het op zich een jaar volgehouden. Dat is al een hele prestatie. Bij ons is het een trainerskerkhof. Het was moeilijk, want hij heeft altijd alles gegeven."

 

Vooral als persoon bleef Geraerts goed overeind in de rommelende Duitse traditieclub.

 

"Wat hij goed deed, is de druk weerstaan", beaamt de Nederlander. "Hij liet zich niet beïnvloeden en werd niet onzeker door de pers of het publiek. Hij is niet beschadigd door het ontslag. Zelf sommige journalisten vonden het jammer."

Er zat echt wel muziek in, maar het was op een gegeven moment onomkeerbaar.

Youri Mulder

Waar liep het verkeerd voor onze landgenoot in Gelsenkirchen?

 

"Karel heeft enorm veel pech gehad", zegt het lid van de Raad van Commissarissen. "De eerste wedstrijd wint hij met 5-1 én geweldig voetbal, maar de match erna in Nürnberg loopt het mis."

 

"In de tweede helft krijgt de verkeerde speler - een van ons - een tweede gele kaart, een black-out van de scheidsrechter. Vanaf dat moment ging het bergaf en haalde hij nog maar 1 punt in 4 wedstrijden."

 

Met als klap op de vuurpijl: een wedstrijd die Schalke 3-0 voorstaat nog uit handen geven en 3-5 verliezen.

 

"Ik vind het op zich heel sneu. Er zat echt wel muziek in. Maar het was op een gegeven moment onomkeerbaar", besluit Mulder.

Gerelateerd: