VIDEO - Dries Mertens kroont Galatasaray tot heerser van Istanboel met goal in topper tegen Fenerbahçe

za 21 september 2024 21:40

37 jaar is hij intussen, maar Dries Mertens weet nog steeds hoe hij topwedstrijden moet beslissen. De Belg scoorde in de 1-3-zege van Galatasaray in de stadsderby tegen Fenerbahçe. Michy Batshuayi bleef 90 minuten aan de bank gekluisterd.

In de categorie stadsderby op leven en dood. Een garantie in wedstrijden tussen Galatasaray en Fenerbahçe.

Dus is het zaak om goed te beginnen. Een boodschap die de bezoekers goed begrepen hadden. Na een owngoal van doelman Livakovic zorgde Dries Mertens voor een nieuwe tik. Hij verschalkte de keeper met een subtiele lob voor 0-2.

De goals in de tweede helft waren slechts voetnoten, want het stond vast: Galatasaray heerst (voorlopig) over Istanboel. Dé uitgelezen kans voor het socialemediateam van Galatasaray om José Mourinho - aan het roer bij Fenerbahçe - een prikje uit te delen.

Galatasaray is door de zege leider in de stand met 18 punten, Fenerbahçe volgt met 13 stuks.