Ontdekker van Femke Bol volgt Jacques Borlée op als coach van Belgian Tornados

 di 17 september 2024 11:48
" "
Bram Peters werkte als assistent voor onze noorderburen onder een Zwitserse hoofdcoach.

De Nederlandstalige en Franstalige vleugel van de Belgische atletiekbond hebben een akkoord bereikt over de coaching van de 4x400-meterploegen. De Nederlander Bram Peters coacht de Belgian Tornados, Carole Bam blijft verantwoordelijk voor de Cheetahs. Bij de 4x100m is François Gourmet de nieuwe coach van de vrouwen, de mannen blijven onder de hoede van Lieve Van Mechelen.

Belgian Athletics moest een opvolger zoeken voor Jacques Borlée, die na bijna 2 decennia de fakkel van de 4x400 doorgeeft, en Rudi Diels, die op pensioen gaat en de 4x100m vrouwen uit handen geeft.

De Belgische aflossingsploegen krijgen richting de Olympische Spelen van 2028 in Los Angeles een nieuwe structuur met hoofdcoaches en assistent-coaches. Dat berichtte Le Soir vanochtend en is bevestigd aan persagentschap Belga.

De Nederlander Bram Peters is als hoofdcoach eindverantwoordelijke voor alle 4x400 meters, maar zal zich specifiek bezighouden met de Belgian Tornados en is dus de facto de opvolger van Jacques Borlée.

Peters is de ontdekker van Femke Bol en was de laatste jaren assistent-coach onder de Zwitserse hoofdcoach Laurent Meuwly bij onze noorderburen.

Carole Bam wordt assistent van Peters en mag zich in die hoedanigheid blijven richten op de Belgian Cheetahs.

Dylan en Jacques Borlée.

De 4x100m-ploegen krijgen dezelfde structuur. François Gourmet, coach van onder meer Tornados Julien Watrin en Robin Vanderbemden en Belgian Rocket Marine Jehaes, wordt hoofdcoach. Hij zal zich in de eerste plaats met de Rockets gaan bezighouden, nu Rudi Diels met pensioen is.

Lieve Van Mechelen wordt zijn assistent en kan daardoor op post blijven bij de Belgian Falcons, waarvan ze al coach was.

Rudi Diels.
Gerelateerd: