VIDEO - Kippenvel in het Koning Boudewijnstadion: Kevin en Jonathan Borlée zwaaien Belgisch publiek in tranen uit

 za 14 september 2024 20:01

Wat een mooi moment op de Memorial. De afscheidnemende Kevin en Jonathan Borlée reden op de Memorial Van Damme een eigen ererondje als eerbetoon aan hun rijke carrière. De tweeling kreeg een erehaag, staande ovatie en vele prachtige woorden. Ze hielden het dan ook niet droog. Bekijk het kippenvelmomentje op de Memorial hieronder. 

Kevin en Jonathan Borlée zijn zaterdagavond tijdens de 48e editie van de Memorial Van Damme gehuldigd door het Belgische publiek.

 

De tweelingbroers, die hun spikes aan de haak hangen, namen in hun ereronde afscheid van het Koning Boudewijnstadion.

 

De zichtbaar geëmotioneerde broers Borlée kwamen na de Amerikaanse atletiekvedette Michael Johnson in een bijzondere wagen het stadion binnen en kregen meteen een daverend applaus van de dikke 30.000 toeschouwers.

 

Kevin, die eerder zaterdag nog samen met broer Dylan Borlée, Tuur Bras en Jonathan Sacoor voor Olympic Essenbeek Halle het Belgisch clubrecord aanscherpte op de 4x400 meter, en Jonathan Borlée kregen in de laatste rechte lijn ook een erehaag, gevormd door (voormalige) ploegmaats.   

 

Nadien gingen de afscheidnemende broers Borlée nog op de foto met hun zus Olivia en hun vader en vaste coach Jacques. De atletiekbroers nemen afscheid na een carrière van maar liefst zestien jaar.

Gerelateerd: