Opnieuw een opdoffer: Van den Bergh mist 5 matchdarts tegen Dobey en ligt meteen uit World Series Finals

 vr 13 september 2024 21:31
Dimitri Van den Bergh lacht groen. Onze landgenoot kreeg van Chris Dobey een stevige uppercut.

Dimitri Van den Bergh heeft zijn snelle exit in Antwerpen niet kunnen doorspoelen op de World Series Finals, een majortoernooi. Onze landgenoot had de pijlen om tegenstander Chris Dobey in de eerste ronde naar huis te sturen, maar miste 5 matchdarts. Dobey krabbelde recht en maakte het met een geweldige 132-finish af.

Dimitri Van den Bergh hoopte vorig weekend eindelijk eens te schitteren voor eigen volk, maar moest op het EuroTour-toernooi in Antwerpen meteen afdruipen. Op de World Series Finals, een majortoernooi, hoopte Van den Bergh die afgang door te spoelen.

 

In de eerste ronde nam Van den Bergh het in een volle AFAS Arena in Amsterdam op tegen Chris Dobey. Het nummer 12 van de wereld stond zo tegenover het nummer 13. 

 

Die kleine marge op de wereldranking vertaalde zich ook naar de wedstrijd: beide spelers gaven elkaar geen duimbreed toe. Tot Van den Bergh bij 4-4 uitpakte met een kunststukje: onder druk pakte hij uit met een geweldige 160-finish. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het momentum leek zo bij Van den Bergh te liggen, die ook in het tiende game de bovenhand nam. "Dancing Dimi" zette zich weg op tops, maar miste zijn eerste twee matchdarts. Ook bij de volgende beurt vond onze landgenoot geen dubbel, vijf matchdarts gingen verloren.


Dat cadeau pakte Dobey gretig aan. De Engelsman maakte er 5-5 van, een tik voor Van den Bergh. In het beslissende elfde leg volgde meteen een nieuwe tik: Dobey pakte uit met een geweldige 132-checkout en stuurde Van den Bergh genadeloos naar huis.


September is zo een rampmaand aan het worden voor de UK Open-winnaar. In oktober volgt met de World Grand Prix al de volgende belangrijke afspraak. Intussen moet Van den Bergh op enkele vloertoernooien en EuroTours het goede gevoel proberen terug te vinden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: