Remco Evenepoel "moet nu gewoon verbeteren" en wuift geruchten weg: "Ik weet er niets van"

 zo 8 september 2024 16:28
Remco Evenepoel.

Remco Evenepoel heeft zijn eerste opdracht na de Spelen en laatste test voor het WK afgewerkt. Na de Tour of Britain blikte hij terug op zijn weekje in Groot-Brittannië. "Ik moet nu gewoon verbeteren", vertelde de olympische kampioen, die geruchten over zijn toekomst afwimpelde. 

Remco Evenepoel maakte na de slotrit aan de ploegbus, waar het weer begon te regenen, nog snel even tijd voor de Belgische pers. Hoe is zijn week verlopen?

 

"Het was opbouwen en er weer inkomen", vatte hij samen. "Meer dan dat kon ik niet doen."

 

Evenepoel zet meteen koers naar Spanje, waar hij zich zal klaarstomen voor het WK. "Het draait daar om intensiteit, trainen achter de brommer en op mijn tijdritfiets."

 

"Ik moet gewoon alles verbeteren en beter worden. Op hoogtestage gaan zit er niet in. Het wordt trainen op zeeniveau."

Ik moet gewoon hard trainen en dan wat frisheid opbouwen voor de tijdrit. Dan rest me nog een week tot de wegrit.

Remco Evenepoel

Evenepoel oogde wat vermoeid ("Niets om jullie zorgen over te maken") en wilde niet in percentages uitdrukken hoeveel progressie hij nog moet boeken.

 

"Ik heb geen wetenschappen gestudeerd, hé", knipoogde hij. "Ik moet nu het maximum eruit halen en moet me goed soigneren. Je kan nog zoveel berekenen en dan vallen."

 

"Ik moet gewoon hard trainen en dan wat frisheid opbouwen voor de tijdrit (22 september). Dan rest me nog een week tot de wegrit."

Remco Evenepoel.

Quid Red Bull-Bora-Hansgrohe?

Remco Evenepoel reageerde tot slot ook op een hardnekkig gerucht dat blijft circuleren.

 

Red Bull-Bora-Hansgrohe zou nog altijd aan zijn mouw trekken voor een onmiddellijke transfer, hoewel Evenepoel nog tot en met 2026 onder contract ligt bij Soudal - Quick Step.

 

"Daar weet ik zelf niets van", haalde hij zijn schouders op. "Er komt altijd zoveel naar buiten zonder dat er iets van waarheid in zit."

 

"Ik heb geen idee waar dat over zou gaan. Zelf heb ik niets zien passeren. Dat ik volgend jaar normaal gezien nog voor hetzelfde team rijd? Dat is een ja, hé."

Remco Evenepoel.

We moesten zeker niet meer verwachten dan dit. Vertrekken met een beter gevoel dan we naar hier gekomen waren, dat was het doel. En daar zijn we in geslaagd.

Klaas Lodewyck

“Het is een goede week geweest voor Remco”, zo vulde ploegleider Klaas Lodewyck aan. “We wisten met welke ambitie we naar hier afgezakt waren."

 

"We moesten zeker niet meer verwachten dan dit. Vertrekken met een beter gevoel dan we naar hier gekomen waren, dat was het doel. En daar zijn we in geslaagd."

 

"Het is niet omdat hij niet meedoet voor het klassement dat hij niet meer kon. Hij is elke dag van grote waarde geweest voor de ploeg. Hier kreeg hij de prikkels die hij nodig had om te verbeteren.”

 

Evenepoel werkt nu toe naar de WK-tijdrit (22 september) en de wegrit in Zürich (29 september). “Ik denk dat hij nu enkele dagen zal rusten en dan zal hij met Koen (Pelgrim, zijn trainer) kijken wat er nog moet gebeuren."

 

"Het zal vooral werken zijn en gezond blijven. Wat er nog nodig is in percentages? Remco weet zelf wel wat er nodig is.”

Tour of Britain
ritdatumstart - finishtype rittotaalwinnaarleider
1
03/09 Kelso - Kelso
181,9 km
Paul Magnier
Paul Magnier
2
04/09 Darlington - Redcar
152,1 km
Stephen Williams
Stephen Williams
3
05/09 Sheffield - Barnsley
166 km
Stephen Williams
Stephen Williams
4
06/09 Derby - Newark-on-Trent
138,5 km
Paul Magnier
Stephen Williams
5
07/09 Northampton - Northampton
149,6 km
Paul Magnier
Stephen Williams
6
08/09 Lowestoft - Felixstowe
158,4 km
Matevž Govekar
Stephen Williams