Manon Claeys in tranen wanneer ze de beelden van haar eigen ontlading ziet: "Dit maakt mij blij"

 wo 4 september 2024 12:27

Wat kan ontlading mooi zijn. Manon Claeys wist met haar vreugde geen blijf na het einde van de individuele dressuuroefening. Toen onze social host Mercedes Vandenbroucke de amazone achteraf de beelden van haar euforie toonde, barstte ze in tranen uit. "Het waren de langste 5 minuten uit mijn leven", vertelde Claeys, die uiteindelijk 6e eindigde, achteraf. 

Een gebalde vuist in de lucht, een kamerbrede glimlach op het gezicht én een knuffel voor haar paard.

 

Na haar prima individuele dressuuroefening viel er honderd kilo van de schouders van Manon Claeys. Plots leek ze ten volle te kunnen genieten van het oogstrelende podium van de Paralympische Spelen in Versailles.


Het zorgde voor hartverwarmende beelden, die onze social host Mercedes Vandenbroucke na afloop met veel plezier liet zien aan Claeys. De amazone barstte daarop in tranen uit: "Dit maakt mij blij", glunderde ze.

Misschien heb ik wat te voorzichtig gereden om richting podium te gaan, maar ik ben blij dat ik na een rotseizoen deze prestatie kan neerzetten.

Bij onze journalist Geert Heremans blikte Claeys nog wat uitgebreider terug op haar prestatie.

 

"Het waren de langste 5 minuten uit leven", verzekerde ze. "Ik wist niet dat een oefening zo lang kon duren. Iedereen zei dat ik ervan moest genieten. Maar als je op een paard zit en alles perfect probeert te doen, is dat heel moeilijk."

 

"Weet je, er zat heel veel volk. En mijn paard, dat niet veel ervaring heeft, moest nog nooit voor publiek rijden. Zo voor de leeuwen gegooid worden en tóch zo'n percentage halen ... Ik ben heel trots op haar."

 

"Toen het publiek begon te applaudiseren, bleef ze ijzig kalm. Vanaf dan wist ik dat ik er vertrouwen in mocht hebben. Misschien heb ik wat te voorzichtig gereden om richting podium te gaan, maar ik ben blij dat ik na een rotseizoen deze prestatie kan neerzetten."

 

"Door een blessure kon ik maar twee wedstrijden rijden, maar dankzij de steun van het hele team sta ik hier toch. Ik ben heel blij dat dit eruit is voortgevloeid."

 

Door haar 6e plaats stoot Claeys door naar de freestylecompetitie van zaterdag. Een dag eerder staat de teamfinale op het programma.