Belgen in Parijs: Man-Kei To stoot door naar de halve finales in G-badminton, Rombouts uitgeschakeld in boccia

 za 31 augustus 2024 22:45
Man-Kei To komt straks in actie tijdens de kwartfinale.
Man-Kei To komt straks in actie tijdens de kwartfinale.

Man-Kei To mag op de Paralympische Spelen blijven dromen van een medaille in het G-badminton. De Europese kampioene wist zich bijzonder overtuigend te plaatsen voor de halve finales. Morgen neemt ze het op tegen de Thaise Sujirat Pookham, de nummer 2 van de wereld.  Bocciaspeler Francis Rombouts eindigde op de 12e plaats.

Belgen op zaterdag 31 augustus
10.30 uur Man-Kei To G-badminton 2-0-winst, door naar kwartfinale  
10.30 uur Francis Rombouts boccia 1-7-verlies, out  
16.00 uur Man-Kei To G-badminton 2-0-winst, door naar halve finale  
  1. 23:35
livestream
volg via sporza

Paralympische Spelenlaatste update: 14 dagen geleden

22:45

Dag 3 afgelopen

De G-atletieksessie zit erop na een avond met een wereldrecord en spannende races. Dat betekent ook dat dag 3 van de Paralympische Spelen afgelopen is.

Man-Kei To zorgde voor Belgisch succes in het G-badminton. Ze plaatste zich voor de halve finales en mag dus zeker een match spelen voor een medaille. In het boccia werd Francis Rombouts uitgeschakeld in de play-offs.

Morgen zien we 6 Belgen in actie in Parijs. Wim De Paepe bijt de spits af in de G-triatlon.

21:19

Dat was nipt! Turk kan ogen niet geloven na winst in 100 meter

18:59

Avondsessie atletiek

Na een stevige dosis zwemmen verhuizen we op de livestream weer naar het Stade de France. Daar staat een flink gevulde avondsessie atletiek gepland, weliswaar zonder Belgische atleten.

18:33
tennis

Gerard treft morgen thuisspeler

Ondertussen kent Joachim Gérard (ITF-8) zijn tegenstander voor de 2e ronde in het rolstoeltennis. Onze landgenoot, die vrij was in ronde 1, treft de Fransman Gaetan Menguy (ITF-21). Ze speelden twee keer eerder tegen elkaar en telkens won Gérard met ruime cijfers. De match wordt morgennamiddag afgewerkt.

18:31

De tweede set was onder druk omdat ik de wind tegen had. Op het einde heb ik de focus wat verloren. Ik heb niet meer zo scherp gespeeld. Daardoor ben ik een klein beetje kwaad op mezelf. Het is goed dat het gebeurd is. Het is een les voor mezelf.

Man-Kei To
18:30
badminton

Man-Kei To stoot vol vertrouwen door: "De focus niet verliezen is de boodschap"

18:19
badminton

Man-Kei stoot door naar de halve finales

Man-Kei To mag blijven dromen van het podium in het G-badminton. In de tweede set kon Hyunah Kwon iets meer weerwerk bieden, maar toch trok Man-Kei To opnieuw overtuigend aan het langste eind.

Met 2 sets tegen 0 (21-6 en 21-14) verovert Man-Kei To haar plekje in de halve finales. Daarin moet ze het morgen opnemen tegen de Thaise Sujirat Pookham, de nummer twee van de wereld. Op de Paralympische Spelen in Tokio pakte die nog zilver.

18:19
badminton

Man-Kei To wint haar wedstrijd en stoot door naar de halve finales

18:04
badminton

Vlotte setwinst voor Man-Kei To

Man-Kei To is uitstekend begonnen aan haar kwartfinale tegen Hyunah Kown. Net als in de groepswedstrijd eerder vandaag weegt de Zuid-Koreaanse voorlopig te licht voor onze landgenote. Man-Kei To pakt de eerste set vlot met 21-6.

17:30

Op de livestream schakelen we van het rolstoelrugby naar het G-zwemmen, waar de avondsessie begint. De komende uren worden 15 finales afgewerkt, zonder Belgen. 

16:46

Ik had een heel goed gevoel op het veld. Ik had veel controle en heb mijn opponente mijn eigen spel kunnen opleggen. Ik ken de Koreaanse goed, maar ze was wel een tijdje out door blessures. Ik wist vooraf dus niet op welk niveau ze zou zitten, maar ik wilde daar ook niet te veel rekening mee gehouden.

Man-Kei To over haar wedstrijd tegen Hyunah Kwon
16:40
16:39

Man-Kei To opnieuw tegen dezelfde Zuid-Koreaanse

Man-Kei To moet het straks in haar kwartfinale opnieuw opnemen tegen de Zuid-Koreaanse Hyunah Kwon, die ze eerder vandaag al versloeg in de laatste groepswedstrijd. Als Man-Kei To (BWF 3) opnieuw aan het langste eind trekt, dan neemt ze het in de halve finales op tegen de Thaise Sujirat Pookham (BWF 2), die vrij is in de kwartfinales.

15:20

Metelka is paralympisch kampioen na valpartij van Atkinson: “Een zekere gouden medaille weg”

13:39
badminton

Man-Kei To pas na 16 uur weer in actie

Man-Kei To is de enige Belgische die vandaag nog in actie komt in Parijs, in de kwartfinales van het G-badminton. Ze beginnen eraan om 16 uur en haar wedstrijd staat als vierde gepland. Vermoedelijk zal ze dus niet voor 18 uur in actie komen.

13:39

Man-Kei To naar kwartfinales, exit Rombouts, Carabin glundert na gouden medaille

Gerelateerd: