Belgisch talent Largie Ramazani (23) zet zijn ontbolstering voort bij Engelse tweedeklasser Leeds

 do 22 augustus 2024 22:07

Largie Ramazani was al een tijdje opgejaagd wild op de transfermarkt. Maar wat al even in de lucht hing, is toch een feit geworden: Leeds heeft de 23-jarige aanvaller kunnen verleiden met een transfer. De Engelse tweedeklasser had 10 miljoen euro en een contract van vier jaar klaarliggen.    

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Exciting attacker joins the club."

 

Zo kondigt Leeds United de komst aan van het Belgische talent Largie Ramazani. De 23-jarige dribbelvaardige aanvaller komt over van het Spaanse Alméria.

 

Ramazani wacht juist nog op een werkvergunning, maar tekende al een contract voor vier jaar bij de Engelse tweedeklasser. "En we zijn heel blij en gelukkig met zijn komst", klinkt het.

Dat blijkt ook uit het kostenplaatje: zo zouden de Engelsen een slordige 10 miljoen euro neerleggen.

 

De talentvolle Belg genoot van zijn jeugdopleiding bij Anderlecht, maar ruilde Neerpede ook nog voor de jeugdreeksen van Charlton en Manchester United.

 

In de zomer van 2020 zette hij zijn definitieve stap naar het "grote voetbal" bij het Spaanse Alméria, waar hij meteen meehielp aan het kampioenschap naar de eerste klasse. En ook daar ontpopte hij zich veelal tot een vaste waarde.

"Met meer dan 100 wedstrijden in zowel La Liga als de Segunda División op zijn naam, voegt hij niet alleen scorend vermogen, maar ook waardevolle ervaring toe aan ons team", sluit Leeds zijn aankondiging af.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.