Angel Di Maria kiest na bedreigingen vanuit Rosario voor verlengd verblijf bij Benfica

 wo 7 augustus 2024 10:14
Zijn andere Europese clubs: Real Madrid, Manchester United, PSG en Juventus.
Benfica was de eerste club van Angel Di Maria, toen de Argentijn in 2007 naar Europa kwam.

Omdat Plan A gedwarsboomd werd door enkele Argentijnse heethoofden heeft Angel Di Maria ervoor gekozen om nog een jaar extra bij zijn Portugese club Benfica te blijven. De 36-jarige Argentijnse wereldkampioen was vorig seizoen goed voor 17 goals en 15 assists in 48 officiële duels voor Benfica.

Angel Di Maria wilde eigenlijk zijn voetbalcarrière afsluiten bij Rosario Central, de club in zijn geboortestad waar hij als 7-jarig jongetje begon te voetballen en ook als prof debuteerde.

Maar toen hij die droom wilde verwezenlijken kreeg zijn familie in Rosario ernstige  bedreigingen. Onder meer zijn dochtertje werd met de dood bedreigd.

"Er werd een doos voor de winkel van mijn zus gegooid. Daarin zat een varkenskop met een kogel in zijn voorhoofd en een brief waarop stond dat mijn dochter hetzelfde zou overkomen als ik zou terugkeren", vertelde Di Maria enkele weken geleden op de lokale tv-zender.

"Om het geluk van mijn familie te waarborgen kies ik er daarom met spijt in het hart voor om niet terug te keren naar Rosario."

Ik hoop de trofeeën te winnen die we vorig seizoen niet gewonnen hebben.

Angel Di Maria

De flankaanvaller koos daarop voor een verlengd verblijf bij Benfica, de club die hem in 2007 naar Europa haalde en vorige zomer weghaalde bij Juventus.

"Ik ben blij om nog een jaar bij Benfica te blijven en dit shirt te kunnen blijven dragen", verkondigde de wereldkampioen van 2022, die in 2021 en deze zomer ook de Copa America won, op de website van de club.

"Ik hoop dat we de trofeeën kunnen winnen die we vorig seizoen niet gewonnen hebben." Benfica moest de titel aan stadsrivaal Sporting laten en de beker aan Porto.

Di Maria mag dan wel 36 jaar zijn, hij heeft nog wel degelijk impact. Vorig seizoen maakte hij 17 goals en zorgde hij voor 15 assists in 48 officiële duels voor Benfica.


Het lijstje clubs van de ranke Argentijn oogt indrukwekkend: Rosario Central, Benfica, Real Madrid, Manchester United, PSG, Juventus en weer Benfica. Dat leverde hem titels en bekers op in Portugal, Spanje en Frankrijk. Met Real won hij de Champions League in 2014.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.