Ontmoet Beacon, de therapeutische hond van Team USA die harten doet smelten: "Hij blokt even de realiteit af"

 wo 7 augustus 2024 11:36
Beacon in zijn trainingspakje.

Vergeet LeBron James, Noah Lyles of Simone Biles: golden retriever Beacon is de nieuwe vedette van de Verenigde Staten. Hij kon niet mee afreizen naar Parijs op zoek naar medailles, wel kon Beacon vooraf de Amerikaanse atleten even vertroetelen: "Hij leidt me even af net voor de druk van het grote moment." 

De aaibaarheidsfactor van Team USA zit in de lift. 

Niet door de atleten, wel door een pluiszachte viervoeter die luistert naar de naam Beacon. 

Na de mentale moeilijkheden van Simone Biles in Tokio 2021 besloot de Amerikaanse turnbond in actie te treden. Beacon werd bij het team gehaald als therapiehond, om de atleten te ondersteunen.  

Op sociale media is hij een hit, met 44.000 volgers op instagram. 

En zeg nu zelf: wie wil deze knaap nu niet over de bol strelen? 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vier jaar jong is Beacon, net afgestudeerd van de therapeutische hondenschool en al duidelijk blijk van zijn meerwaarde gegeven. 

De sporters maken van de gelegenheid gebruik om voor een wedstrijd met hun nieuwe maatje te knuffelen. Het is voor hen een ontspannende manier om de druk te verlichten net voor een cruciaal moment. 

"Hij leidt me even af van de pijn en stress die ik voel voor wedstrijden", deelde gymnaste Shilene Jones al haar ervaring. "Op een bepaalde manier blokt het even de realiteit." 

Hoe groot het aandeel van Beacon precies is weet niemand, maar het gaat Amerika wel voor de wind in Parijs. In de medaillespiegel hebben ze met 79 stuks al het meeste zilverwerk veroverd. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: