Barcelona klopt Real in eerste Clasico, Haaland vuurt City met hattrick voorbij Chelsea

 zo 4 augustus 2024 12:58
Lewandowski in actie tegen Real Madrid.

Amerika is hot. Vraag dat maar aan de Europese topploegen. FC Barcelona heeft zaterdag de eerste Clasico van het nieuwe seizoen naar zijn hand gezet. De Blaugrana was in New Jersey met 2-1 te sterk voor Real Madrid. Ook Manchester City kon winnen in Amerika tegen Chelsea na een hattrick van - wie anders - Haaland.

FC Barcelona is goed aan de voorbereiding begonnen. Het versloeg gisteren Real Madrid, met Courtois onder de lat, in een vriendschappelijke Clasico. 

 

Pau Victor zorgde kort voor en kort na rust voor de dubbele voorsprong voor de Catalanen. Nico Paz maakte in de slotfase het doelpunt voor de Madrilenen. Bij Los Blancos waren sterspelers Kylian Mbappé en Jude Bellingham afwezig, bij Barcelona ontbraken Frenkie de Jong en Yamal Lamine.

Bekijk: De 2-0 van FC Barcelona

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Verenigde Staten kregen naast de Spaanse topper ook enkele mooi Engelse affiches voorgeschoteld. 


Een beetje verderop in Columbus won Manchester City met 4-2 van Chelsea. Erling Haaland was de man bij de Citizens met een hattrick, terwijl Oscar Bobb ook zijn doelpuntje meepikte. Bij de Blues zorgden ex-Citizen Raheem Sterling en Noni Madueke, op aangeven van Belg Romeo Lavia, voor de goals. Bij de Engelse landskampioen waren Kevin De Bruyne en Jeremy Doku er niet bij.


Daarnaast gaven Arne Slot en Liverpool aartsrivaal Manchester United in Columbia een pak voor de broek: 3-0. Fabio Carvalho, Curtis Jones en Konstantinos Tsimikas stelden de zege van de Reds veilig.


Tot slot kwamen ook Villa-Belgen Onana, Tielemans en Dendoncker in actie. Zij verloren met 1-0 van het Mexicaanse Club America.

Bekijk: Hoogtepunten uit Manchester City-Chelsea

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.