Luca Brecel stuurt zijn kat naar kwalificatietoernooi, maar lijkt in orde te zijn: "Gezellig toch"

 vr 26 juli 2024 23:32
Luca Brecel stelt de fans gerust met een boodschap op Instagram.

Luca Brecel is niet komen opdagen voor de kwalificaties van de Xi'an Grand Prix. Deze namiddag moest hij het opnemen tegen de Engelsman Hammad Miah, maar de Belgische ex-wereldkampioen was afwezig in Leicester. Over de reden van zijn forfait is niks officieel bekend, maar op Instagram gaf hij ondertussen wel een teken van leven. 

Van 19 tot 25 augustus wordt in China een gloednieuw toernooi georganiseerd: de Xi'an Grand Prix. Dit weekend zijn er kwalificaties in het Engelse Leicester.

 

Luca Brecel (WST-4) had vanaf 15.30 uur in actie moeten komen, maar hij stuurde zijn kat. Het resultaat: een forfaitzege voor tegenstander Hammad Miah (WST-83). 

 

Zijn forfait is een nieuwe streep door de rekening voor zijn wereldranglijst. Aan het eind van dit seizoen verliest hij namelijk de punten van zijn wereldtitel uit 2023. 

 

De Limburger zou in de file gestaan hebben op weg naar Leicester, maar een officiële reden is er niet. "Luca Brecel kwam niet opdagen voor zijn kwalificatiematch", klonk het kort bij de wereldsnookerbond. 

 

Collega en ex-wereldkampioen Shaun Murphy uitte zijn bezorgdheid op X. "Vreemd nieuws vanuit Leicester. Ik hoop dat Luca oké is."

 

Ondertussen komt Brecel boven water met een post op Instagram. "Gezellig toch", schreef hij vanuit zijn zetel. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Mertens door, Leclercq nog niet

Met Ben Mertens mag er wel al zeker één Belg deelnemen aan de Xi'An Grand Prix. Hij klopte de Engelsman Simon Blackwell met 5-4 in zijn kwalificatieduel. 

 

Zaterdagochtend speelt Julien Leclercq nog zijn match in Leicester tegen Ben Woollaston.