Team USA heeft een ultieme poging van LeBron James nodig om Zuid-Soedan te verslaan

 zo 21 juli 2024 09:47
LeBron James
LeBron James met de lay-up.

In het basketbal op de Olympische Spelen speelt topfavoriet en titelverdediger Verenigde Staten onder meer tegen Zuid-Soedan. Gisteravond zijn ze te weten gekomen dat het geen walk-over wordt. In een oefenwedstrijd moesten de Amerikanen zich flink in het zweet werken tegen de Afrikanen: 101-100.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Team USA en Zuid-Soedan speelden gisteravond een oefenwedstrijd in Londen. 8 seconden voor het einde behoedde LeBron James de Amerikanen voor een blamage tegen 's werelds nummer 33. Met een lay-up maakte hij er 101-100 van.

 

Zuid-Soedan is er volgende week voor het eerst bij op de Olympische Spelen. Het team uit Oost-Afrika is ingedeeld in poule C met de Verenigde Staten, Servië en Puerto Rico.

 

De tegenstand is gewaarschuwd, want Zuid-Soedan leidde een groot deel van de wedstrijd tegen de Verenigde Staten. Het had de match zelfs kunnen winnen, als Carlik Jones 4 seconden voor het einde niet miste.

Ik heb dit liever dan een makkelijke overwinning. 

LeBron James

LeBron James vond het een goede les. "Eerlijk? Ik heb dit liever dan een makkelijke overwinning. Hier kunnen we tenminste uit leren", sprak de 39-jarige sterspeler van de Amerikanen.

 

Bondscoach Steve Kerr is het eens met James. "Het is een goede herinnering dat onze tegenstanders de match van hun leven willen spelen", zei hij achteraf. 

 

Stephen Curry maalde er minder om. "Dit kan gebeuren in basketbal", vond de scherpschutter. "Je wil elke wedstrijd perfect spelen, maar dat lukt niet altijd."

 

Morgen oefenen de Amerikanen nog tegen wereldkampioen Duitsland. Daarna gaat het richting Rijsel, waar de groepsfase van het olympisch basketbaltoernooi wordt gespeeld.