Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Maxim Van Gils test positief op coronavirus en moet afscheid nemen van Tour de France

 ma 15 juli 2024 17:01

Einde van de Tour de France voor Maxim Van Gils (Lotto Dstny). De Belg moet de Ronde van Frankrijk verlaten door een positieve coronatest. Van Gils is de eerste uitvaller bij Lotto Dstny. 

Het coronavirus blijft de Tour de France beïnvloeden. Na onder meer Juan Ayuso en Louis Vervaeke verdwijnt nu ook Maxim Van Gils uit de Ronde van Frankrijk met een positieve test. 

 

Van Gils begon uitstekend aan de Tour met een 5e plaats in de openingsrit naar Rimini. De voorbije twee weken probeerde hij nog mee te schuiven in vroege vluchten, maar zonder succes. 

 

De 24-jarige Belg viel vooral nog op met een veelbesproken manoeuvre tijdens rit 12. In de sprintvoorbereiding botste hij tegen Amaury Capiot, die de volgende dag moest opgeven. 

 

Nu wordt Van Gils zelf gedwongen tot opgave. "Hij werd wakker met heel lichte symptomen deze ochtend en testte positief op het coronavirus", laat zijn ploeg Lotto Dstny weten. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.