Eindigen met een knal: Xherdan Shaqiri stopt na prachtdoelpunt als Zwitsers international

 ma 15 juli 2024 16:15
Xherdan Shaqiri scoort een fenomenaal doelpunt in zijn voorlaatste interland voor Zwitserland.
Een van Shaqiri's laatste kunststukjes: een fenomenale knal tegen Schotland.

Het einde van een tijdperk. De Zwitserse nationale ploeg kan niet langer een beroep doen op het dynamiet in de benen van Xherdan Shaqiri. Na 125 interlands houdt de 32-jarige aanvaller het voor bekeken als international.

Een terugspeelbal onderscheppen en de bal in één tijd in de winkelhaak knallen met zijn fenomenale linker. Op het EK maakte Xherdan Shaqiri misschien wel zijn mooiste, maar zeker zijn laatste doelpunt in het shirt van de Zwitserse nationale ploeg.

 

Op 3 maart 2010 mocht Shaqiri dat shirt voor het eerst aantrekken, in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Uruguay. Een half jaar later scoorde hij tegen Engeland zijn eerste van in totaal 32 interlanddoelpunten.

 

De in Kosovo geboren Shaqiri verzamelde in totaal 125 caps, waarmee hij enkel generatiegenoot Granit Xhaka (130 interlands) moet laten voorgaan. Zijn laatste 2 caps verzamelde hij op het EK.

 

Als basisspeler scoorde hij een prachtig doelpunt tegen Schotland. Een kunststukje dat hij als invaller niet kon herhalen in de kwartfinale tegen Engeland. Na een verloren penaltyreeks meteen het eindstation voor de Zwitsers.

Herbeleef de schicht van Shaqiri tegen Schotland:

Dankzij zijn doelpunt tegen de Schotten werd Shaqiri ook de eerste speler ooit die op drie opeenvolgende EK's én WK's kon scoren. De 32-jarige Zwitser speelt in clubverband in de MLS voor Chicago Fire, waar hij nog een contract heeft tot eind 2024.


Op X richtte Shaqiri zich tot zijn fans. "Zeven toernooien, veel doelpunten, veertien jaar bij de Zwitserse nationale ploeg en onvergetelijke momenten later is het is tijd om afscheid te nemen van de nationale ploeg. Ik koester de mooie herinneringen en daarvoor wil ik jullie allemaal bedanken."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: