Europees Kampioenschap
speeldag 1

Voorpagina van de dag? Schotse krant vraagt Spanjaarden om gunst: "Red ons van Engelse EK-zege!"

 za 13 juli 2024 11:22

De Schotten mogen dan al even van het EK-toneel verdwenen zijn, toch kleuren ze de eindstrijd vanaf de zijlijn. Of beter gezegd: in de pers. Krant The National pakt uit met een humoristische voorpagina waarop het een duidelijke gunst vraagt aan Spanje: "Red ons van Engelse EK-winst, of we zullen het voor eeuwig moeten aanhoren!"

Rodri die een Engelse fan van het strand knalt. Uiteraard springt de voorpagina van Schotse krant The National - dat pro een onafhankelijk Schotland is - dan in het oog.

 

Dat Engelsen en Schotten elkaar durven te jennen, staat gebeiteld in de geschiedenis. Maar met de voorpagina van 13 juli gaat de krant toch een stapje verder.

 

"Tijd voor wraak!", titelt het. "Onze boodschap aan Spanje: red ons van een Engelse EK-winst, of we zullen het voor eeuwig moeten aanhoren!"

 

Een subtiele verwijzing naar het lied "It's coming home", dat de Engelsen bij elk toernooi grijsdraaien. The National geeft de Spanjaarden ook nog wat motivatie om extra hun best te doen.

 

"Elke zomer overspoelen de Engelsen je stranden, drinken ze bier en maken ze er een zootje van. Ze eten gefrituurd voedsel als ontbijt, in plaats van jullie geweldige eten. Ze gaan met pensioen in jullie dorpen en profiteren van jullie openbare diensten", luidt het nog.

 

"En ze doen niet eens de moeite om jullie taal te leren", sluit The National af met een zinnetje Spaans, om aan te tonen dat de Schotten dat wél doen.

 

Of de Spanjaarden er ook een boodschap aan hebben, is dan weer een andere vraag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.