Jonathan Sacoor wint in Kortrijk en blikt vooruit naar de Spelen: "Ik wil de individuele finale lopen"

 za 13 juli 2024 23:23
Jonathan Sacoor in actie op het EK atletiek in Rome.
Jonathan Sacoor zal zijn persoonlijk record moeten aanscherpen voor een olympische finale.

Jonathan Sacoor heeft de 400 meter gewonnen op de Continental Tour in Kortrijk. Ondanks moeilijke omstandigheden liet hij een tijd van 45"48 optekenen en zo lijkt hij klaar voor de Olympische Spelen: "Een individuele finale wordt moeilijk, maar ik ga ervoor."

De omstandigheden in Kortrijk waren niet ideaal. De wind en het beperkte deelnemersveld had hun invloed op de winnende tijd van Jonathan Sacoor, die afklokte in 45"48. Exact een halve seconde trager dan het persoonlijke record dat hij vorige maand vestigde op het EK in Rome.

 

Sacoor zelf toonde zich na afloop kritisch en realistisch. "Ik had op een snellere tijd gehoopt, maar als je er in de laatste rechte lijn helemaal alleen voor staat, is het niet makkelijk."

 

"Ik probeerde wel om steeds een tandje bij te steken, maar het was toch moeilijk om zonder tegenstand echt mijn turbo op gang te krijgen. Gezien de omstandigheden ben ik hier wel tevreden mee."

Voor een individuele finale zal ik 44"50 nodig hebben. Moeilijk, maar ik ga ervoor.

Jonathan Sacoor over de Olympische Spelen

In Parijs zal Sacoor aantreden op de individuele 400 meter, maar loopt hij ook dezelfde afstand als onderdeel van de Belgian Tornados én de mixed relay. Een overvolle kalender dreigt en dat zou zijn persoonlijke ambities kunnen dwarsbomen.


"We gaan nog bespreken wie precies wanneer in actie komt, en het wordt ook gewoon kijken hoe mijn lichaam de opeenvolging van wedstrijden verteert. Individueel wil ik alleszins de finale lopen, maar dan zal ik wel 44"50 nodig hebben. Moeilijk, maar ik ga ervoor."

Gerelateerd: