Belgian Cats Nastja Claessens en Serena-Lynn Geldof vallen naast olympische selectie

 za 6 juli 2024 12:49
Nastja Claessens
Nastja Claessens is een groot Belgisch basketbaltalent.

De 12 namen voor het olympisch basketbaltoernooi zijn bekend. Nastja Claessens en Serena-Lynn Geldof vallen naast de selectie van de Belgian Cats. Routinier Julie Allemand heeft heeft het na een enkeloperatie wel gehaald.

In mei had bondscoach Rachid Meziane 14 namen op papier gezet voor de Olympische Spelen. Center Serena-Lynn Geldof (27) en forward Nastja Claessens (19) heeft hij van zijn lijstje geschrapt.

 

Geldof was er vorig jaar wel nog bij toen de Belgian Cats Europees goud veroverde, maar in de finale kwam ze niet op het parket.

 

Claessens is de nieuwe ster aan het Belgische basketbalfirmament. De jonge vleugelspeelster werd vorig jaar uitgeroepen tot Speelster en Belofte van het Jaar en versierde een transfer naar Spanje.

 

In de Verenigde Staten werd ze opgepikt door de Washington Mystics, de ploeg van Julie Vanloo.

6 routiniers en 6 debutanten

Julie Vanloo is er voor de tweede keer bij op de Olympische Spelen, net als draaischijf Emma Meesseman, Julie Allemand, Antonia Delaere, Kyara Linskens en Billie Massey. De andere 6 maken hun debuut op het olympische toneel.

de olympische basketbalselectie
naam positie
Julie Allemand guard
Antonia Delaere forward
Ine Joris forward
Kyara Linskens center
Maxuella Lisowa-Mbaka forward
Becky Massey forward
Billie Massey center
Emma Meesseman power forward
Bethy Mununga power forward
Elise Ramette guard
Laure Résimont forward
Julie Vanloo guard

Julie Allemand heeft de olympische selectie gehaald na een race tegen de klok. De ervaren spelmaakster van de Belgian Cats werd op 1 april geopereerd aan haar rechterenkel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tegen Duitsland, Japan en de Verenigde Staten

Het olympisch basketbaltoernooi begint op zondag 28 juli. De groepsfase vindt plaats in Rijsel, daarna verhuist het basketbal naar Parijs.

 

Europees kampioen België speelt in poule C tegen Duitsland, Japan en titelverdediger Verenigde Staten.

 

Volgende week oefenen de Belgian Cats nog Spanje (vrijdag 12 juli) - een heruitgave van de EK-finale - en Canada (zondag 14 juli).

 

Daarna wacht een trainingskamp in Reims, met oefenwedstrijden tegen China en olympisch vicekampioen Japan.


De Cats zijn deze zomer voor de tweede keer van de partij op de Spelen. Drie jaar geleden eindigden ze in Tokio op de zevende plaats, na een pijnlijke nederlaag in de kwartfinales tegen gastland Japan.

Julie Vanloo
Ook op de Olympische Spelen van Tokio speelden de Belgian Cats tegen Japan.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd:
Bert en Bavo gaan Olympisch
Bavo en Bert bereiden zich voor op de Olympische Spelen in Parijs met Belgische topsporters. Samen leren ze de atleet én zijn of haar discipline kennen. Bloed, veel zweet en tranen verzekerd.
9 afleveringen